Inga Skisaker paskirta Europos inovacijų ir technologijų instituto valdybos nare

2022-06-23

„Swedbank“ Lietuvoje vadovė Inga Skisaker jungiasi prie Europos inovacijų ir technologijų instituto (European Institute of Innovation and Technology) valdybos. Kartu su kitais 6 naujais valdybos nariais I. Skisaker paskirta ketverių metų kadencijai. 

Naujus valdybos narius paskyrė Europos Komisijos narė Mariya Gabriel, atsakinga už inovacijas, mokslinius tyrimus, kultūrą, švietimą ir jaunimo klausimus.

EIT valdybą sudaro patyrę verslo, inovacijų, technologijų ir švietimo profesionalai, kuriems keliama užduotis padėti įgyvendinti EIT ambicijas, užtikrinant, kad Europa taptų dar atviresnė inovacijoms, būtų aktyviau skatinami moksliniai tyrimai, verslo parama švietimui, puoselėjama įvairovė.  

Europos inovacijų ir technologijų institutas yra 2008 m. įsteigta ES institucija, siekianti sustiprinti Europos gebėjimą diegti naujoves. EIT yra neatsiejama ES mokslinių tyrimų ir inovacijų bendrosios programos „Horizon Europe“ dalis. 

Kartu su partneriais EIT siūlo platų inovacijų, technologijų, užimtumo ir įvairovės skatinimo veiklų spektrą, įskaitant švietimo kursus, kuriuose derinami techniniai ir verslumo įgūdžiai, verslo kūrimo ir spartinimo paslaugas bei inovacijomis grindžiamus mokslinių tyrimų projektus. Tokiu būdu rinkai siekiama pristatyti naujas idėjas ir sprendimus, studentams padedama tapti verslininkais ir pristatomos technologijų naujovės.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.