„Swedbank“ ir SEB suteikė 125 mln. eurų sindikuotą paskolą „Technopolis Ozas“ įsigijimui

2023-11-30

„Swedbank“ kartu su SEB banku lygiomis dalimis suteikė 125 mln. eurų sindikuotą paskolą bendrovei „Technopolis Ozas“, „Swedbank“ buvo šio sandorio agentas. Paskola skirta „Technopolis Ozas“ verslo parko, valdančio 106 tūkst. kv. m. biurų plotą, įsigijimui. Po pirkimo-įsigijimo sandorio įsigaliojimo verslo parką valdys „Lords LB Asset Management“ įkurtas fondas. Tai – didžiausias komercinio nekilnojamojo turto įsigijimo sandoris Baltijos šalyse šiais metais.   

„Tai – vienas reikšmingiausių šių metų nekilnojamojo turto sandorių Lietuvoje. Juo įsigyjamas vienas didžiausių verslo parkų, kuris sudaro 9 proc. Vilniaus modernių, tvarių biurų ploto, o jame dirba beveik 8,5 tūkstančio aukštą pridėtinę vertę kuriančių žmonių. Tuo pačiu šis sandoris tapo didžiausiu šiemet komercinio nekilnojamojo turto finansavimo projektu ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, ir tam prireikė kompleksinių sprendimų. Didžiuojamės, kad „Lords LB Asset Management“ pasirinko „Swedbank“ šio sandorio agentu, o mes sėkmingai užtikrinome sklandų finansavimo įgyvendinimą“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje Valdybos narys, Verslo klientų tarnybos vadovas Ignas Mačeika.

„Matome, kad nekilnojamojo turto (NT) rinka susiduria su papildomais iššūkiais esant aukštoms palūkanoms ir rinkoje mažėja komercinio NT sandorių. Nepaisant ekonomikos neapibrėžtumo, šios investicijos rodo komercinio NT potencialą – Vilniuje išlieka modernių verslo centrų poreikis, būdinga aukštesnės klasės biurų paklausa kartu su išvystyta infrastruktūra, o laisvų plotų centrinėse miesto dalyse naujai vystomiems projektams yra vis mažiau. Išties džiaugiamės, kad finansuosime biurų miestelio „Technopolis Ozas“, kurį perima vienas iš rinkos lyderių, turintis ilgametę turto valdymo patirtį ir galintis suburti nuomininkus į vieną didelę biurų miestelio bendruomenę, įsigijimo sandorį. Vertiname bendrovės „Lord LB Asset Management“ pasitikėjimą ir sprendimą pasirinkti SEB banką vienu iš sandorio finansinių partnerių – tai geriausias mūsų ilgalaikio bendradarbiavimo įvertinimas“, – teigia SEB banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius Artūras Vingrys.

„Iš suomių valdomos įmonės „Technopolis Lietuva“ nupirkus verslo parką, jame bus tęsiami buvusių savininkų pradėti pokyčiai ir ieškoma būdų, kaip padidinti tvarumą bei užtikrinti visų pastatų patrauklumą ir esamiems, ir būsimiems nuomininkams“, – sako „Lords LB Asset Management“ fondo valdytojas Giedrius Bernotas. 
 
Apie „Technopolį“

„Technopolis“ siūlo efektyvius ir lanksčiai pritaikomus biurus bei viską, kas su tuo susiję. Įmonė savo klientams teikia įvairiausias paslaugas – nuo darbo erdvės projektavimo iki registratūros, susitikimų, restoranų ir valymo. Vilniuje, šalia Ozo parko, „Technopolis“ valdo 6 pastatus – „Alfa“, „Beta“, „Gama“, „Delta“, „Penta“ ir „Nova“. Visi parko pastatai yra sertifikuoti LEED tvarumo sertifikatais. Šį biurų miestą sudaro apie 106 tūkst. kv. m nuomojamo ploto, čia dirba apie 8 500 žmonių.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.