„Swedbank“ organizavo 170 mln. eurų dydžio sindikuotos paskolos suteikimą „Linas Agro“

2022-07-28

„Swedbank“ kartu su kitais dviem bankais suteikė 170 mln. eurų vertės paskolą akcinei bendrovei „Linas Agro“, priklausančiai vienai didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupių „Linas Agro Group“. Finansavimo sandoryje taip pat dalyvavo bankai SEB ir Credit Suisse.
 
„Būdami sindikuotos paskolos agentu, džiaugiamės galimybe suteikti finansavimą „Linas Agro Group“, kuri šiuo metu konsoliduoja savo verslą ir kuria tvirtą pagrindą būsimam augimui Baltijos regione. Žemės ūkio sektoriaus svarba susiduriant su pasaulinio masto iššūkiais yra išaugusi, todėl tikimės, kad ši paskola leis bendrovei be jokių trikdžių įgyvendinti jos artimiausius planus“, – sako „Swedbank“ Stambių verslo klientų departamento vadovas Arnoldas Gaudiešius.
 
„Swedbank“ ir SEB bendrovei suteiktas finansavimas sudaro po 55 mln. eurų kiekvieno iš jų, Credit Suisse suteikto finansavimo dalis siekia 60 mln. eurų. Gautos lėšos bus naudojamos žaliavoms ir produktams, kurie reikalingi ūkininkams, įsigyti.
 
„Verslų ir veiklų perkėlimas į „Linas Agro“ praktiškai baigtas, nuo liepos 1 d. „Kauno grūdų“ prekių žemdirbiams ir grūdų prekybos verslai tapo „Linas Agro“ dalimi. Prekybos apimtis išaugs labai stipriai, todėl išauga ir AB „Linas Agro“ finansavimo poreikis. Džiugu, kad greta tradicinių mūsų veiklos finansuotojų pavyko pritraukti Credit Suisse, vieną didžiausių pasaulyje finansinių paslaugų teikėjų, nes tai atveria mums dar daugiau galimybių plėsti veiklą. Tai, kad mumis pasitiki tradiciniai partneriai – „Swedbank“ ir SEB bankai – rodo ne tik jų dalyvavimas, teikiant sindikuotą paskolą, bet ir tas faktas, kad abu bankai suteikė paskolų už bendrą 70 mln. Eur sumą „Linas Agro“ veiklai Latvijoje bei Estijoje finansuoti“, – sako „Linas Agro Group“ finansų direktorius Mažvydas Šileika.
 
Bendrovė „Linas Agro“, kuri yra didžiausia grupės įmonė, užsiima tarptautine žemės ūkio žaliavų prekyba ir yra viena didžiausių ūkininkams skirtų produktų tiekėjų Baltijos šalyse. Praėjusių metų liepą „Linas Agro Group“ įsigijo bendrovę „Kauno grūdai“ ir įgyvendino žemės ūkio žaliavų ir grūdų prekybos verslų konsolidavimą, kurie buvo sutelkti bendrovėje „Linas Agro“. „Kauno grūdai“ toliau daugiausia dėmesio skirs maisto produktų ir pašarų gamybai bei šių veiklų stiprinimui.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.