„Swedbank“ siūlys finansavimą namų energiniam naudingumui pagerinti

2020-11-09

Siekdamas šalies gyventojams padėti padidinti privačiuose namuose suvartojamos energijos efektyvumą, „Swedbank“ pristato finansavimo sprendimą namų energiniam naudingumui pagerinti. Reikšminga dalis individualių namų, kotedžų ir sodybų Lietuvoje yra kelių dešimtmečių senumo. Dažniausiai tokie būstai nėra visapusiškai renovuoti ir išsiskiria didesnėmis energijos sąnaudomis, todėl energinis efektyvumas yra aktualus daugeliui šalies namų ūkių. 

„Mūsų užsakymu atlikta apklausa rodo, kad noras gyventi ekonomiškesniame būste yra pirmoji priežastis, kuri lietuvius skatintų jį pakeisti. Šią priežastį yra nurodę 34 proc. šalies gyventojų. Tikimės, kad pristatyta finansavimo linija šalies gyventojams ilgainiui padės ne tik sutaupyti pinigų už būsto išlaikymą, bet ir pastebimai sumažinti poveikį aplinkai. Be to, pasirūpinus pastato energiniu efektyvumu, išauga jo vertė ir pailgėja tarnavimo laikas“, – sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato.

„Swedbank“ paskola namų energiniam naudingumui gerinti yra skirta esamų pastatų renovacijai, įskaitant individualius namus, sublokuotus namus ar kotedžus, taip pat sodybas, pritaikytas nuolatiniam gyvenimui. Norint pasinaudoti šiuo finansavimo sprendimu, remontuojamas ar  rekonstruojamas būstas turi būti įkeistas bankui, o minimali paskolos suma siekia nuo 20 tūkst. eurų. 

Renovacijos darbai gali apimti viso pastato ar jo dalies apšiltinimą, centralizuotos arba decentralizuotos vėdinimo sistemos įrengimą, naujos šildymo sistemos ar valdymo priemonės įrengimą, durų arba langų keitimą bei kitus energiją taupančius sprendimus.

Anot P. Ladziato, būsto išlaikymo sąnaudų eilutė, sudaranti apie 10 proc. viso namų ūkio biudžeto, Lietuvoje yra pastebimai didesnė negu kitose ES šalyse. Nepaisant per pastaruosius kelerius metus sumažėjusių energijos išteklių kainų, klausimas, kaip taupiau naudoti energiją namuose, nemažai daliai šalies gyventojų išlieka aktualus.

Specialistų vertinimu, daugiausiai energijos namuose sunaudojama būsto apšildymui ir vėsinimui, karšto vandens tiekimui, apšvietimui. 

Tai jau trečiasis „Swedbank“ finansavimo produktas, susijęs su tvarumo skatinimu. Bankas šių metų vasarą pristatė saulės elektrinėms įsigyti skirtas paskolas, o šį rudenį išplėtė žaliojo lizingo iniciatyvą, kuri nuo šiol apima tiek naujus, tiek naudotus elektromobilius ir aplinkai draugiškus automobilius.

Daugiau informacijos apie paskolą rasite čia: https://www.swedbank.lt/private/credit/loans/homeEnergyEfficiencyLoan?language=LIT

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.