„Swedbank“ suteiks galimybę gyventojams įsigyti Vyriausybės taupymo lakštų

2023-08-07


„Swedbank“ gyventojams per savo interneto banką siūlo galimybę įsigyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės taupymo lakštų. Pirmoji vienerių metų trukmės taupymo lakštų emisija pradėta platinti nuo šiandien (rugpjūčio 7 d.). Už ją bus mokama 3,7 proc. metinių palūkanų. Šios taupymo priemonės siūlomos fiziniams asmenims.
 
„Stebime didėjantį taupymo ir investavimo priemonių aktualumą tarp šalies gyventojų, kurie ieško patikimų būdų įdarbinti sukauptas lėšas ir gauti grąžą. Po ilgos pertraukos vėl nusprendusi pasiūlyti taupymo lakštus, Vyriausybė ne tik suteikia tokį būdą gyventojams, bet ir išnaudoja skolinimosi vietos rinkoje galimybę. „Swedbank“, savo ruožtu, planuoja užtikrinti, kad šis patikimas ir apibrėžtas taupymo būdas būtų prieinamas kuo platesniam šalies gyventojų ratui“, – sako „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato.
 
Kaip pažymi P. Ladziato, „Swedbank“ gyventojams siūlo platų taupymo ir investavimo priemonių spektrą, kuriomis susidomėjimas per pastaruosius kelerius metus gerokai išaugo.
 
„Lietuvos banko duomenimis, gyventojai savo sąskaitose laiko daugiau kaip 21 mlrd. eurų lėšų ir vis dažniau ryžtasi jas įdarbinti. Banke pastebime didelį klientų susidomėjimą investuojant į banko valdomus investicinius Robur fondus. Ieškantiems saugesnių būdų įdarbinti pinigus, atsirado galimybė gauti palūkanas už terminuotus indėlius, taip pat apčiuopiamą grąžą siūlo įvairių ES šalių obligacijos, o šį pasirinkimą nuo šiol papildo ir Vyriausybės taupymo lakštai“, – komentuoja „Swedbank“ atstovas.
 
LR Vyriausybės taupymo lakštų galės įsigyti visi gyventojai, turintys vertybinių popierių sąskaitą ir prisijungimą prie „Swedbank“ interneto banko. Bankas užtikrins, kad taupymo lakštų įsigijimas ir laikymas vertybinių popierių sąskaitoje gyventojams nieko nekainuotų.
 
Finansų ministerija planuoja platinti 1-3 metų trukmės taupymo lakštų emisijas, už kurias kasmet bus išmokamos emisijos sąlygose numatytos palūkanos. Palūkanų dydis priklausys nuo taupymo lakštų išpirkimo termino ir rinkos sąlygų platinimo metu.
 
Sukauptos palūkanos už taupymo lakštus bus kartą per metus išmokamos į gyventojo banko sąskaitą. Pasibaigus taupymo lakštų emisijos išpirkimo terminui, lėšos už išpirktus taupymo lakštus su sukauptomis metinėmis palūkanomis pervedamos į banko sąskaitą, o klientui papildomai atlikti veiksmų nereikės.
 
Tuo atveju, jei pinigų prireikia anksčiau laiko, gyventojui gali būti sudaryta galimybė parduoti taupymo lakštus nesulaukus išpirkimo termino. Už pirma laiko išperkamus taupymo lakštus sumokama jų nominaliosios vertės suma be pirmalaikio išpirkimo dieną priskaičiuotų palūkanų. Daugiau informacijos apie Vyriausybės taupymo lakštus galima rasti Finansų ministerijos svetainėje ir „Swedbank“ interneto banke, kuriame galima susipažinti ir su kitais taupymui bei investavimui skirtais produktais.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.