„Swedbank“ teiks paskolas gyventojams saulės jėgainių įsigijimui

2020-06-30

Augant šalies gyventojų susidomėjimui saulės jėgainėmis, „Swedbank“ pristato specialiai saulės energetikos sričiai pritaikytą finansavimo liniją. Saulės elektrinę įsirengti ar nuotolinę jos dalį įsigyti nusprendusiems gyventojams bankas galės pasiūlyti iki 20 tūkst. eurų siekiantį finansavimą maksimaliam 10 metų laikotarpiui. 

„Stipriname tvarių finansavimo sprendimų pasiūlą pristatydami paskolas saulės elektrinėms. Taip didiname gyventojų galimybes dalyvauti vietinėje elektros gamyboje iš atsinaujinančių energijos šaltinių ir skatiname juos prisidėti prie anglies dvideginio emisijų mažinimo ir švaresnės aplinkos“, – sako Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius.

Saulės elektrinei įsigyti arba įsirengti skirta „Swedbank“ vartojimo paskola galės siekti nuo 3 tūkst. iki 20 tūkst. eurų, o maksimalus paskolos grąžinio laikotarpis iki 10 metų. Paskoloms saulės elektrinėms bus taikoma speciali palūkanų norma. Prireikus, paskolą bus galima grąžinti anksčiau laiko be jokių papildomų sąlygų ar mokesčių.

Pasak T. Puliko, skaičiuojama, kad saulės elektrinę įsigijus su paskola, jos atsipirkimo terminas, atsižvelgus į dabar galiojančius elektros tarifus namų vartotojams, sieks 5–6 metus. Tai reiškia, kad per šį laiką turėtų būti padengtos visos saulės elektrinės įsigijimo ir įrengimo sąnaudos.

„Įsigijus saulės elektrinę ir vartojant jos pagamintą saulės energiją, investuotą sumą galima susigrąžinti per kelerius metus, o vėliau apie 20 metų tektų dengti tik perdavimo mokestį ir elektrinės priežiūros kaštus, nes standartinis saulės modulių eksploatacijos laikas sudaro 25 metus“, – pastebi „Swedbank“ atstovas. 

Specialią skaičiuoklę, kuri padės geriau įvertinti asmeninius poreikius, ir daugiau informacijos apie finansavimo sąlygas saulės elektrinei įsigyti galima rasti „Swedbank“ svetainėje.

Gyventojai, kurie dėl paramos kreipėsi į Aplinkos projektų valdymo agentūrą prie LR Aplinkos ministerijos (APVA) planuodami įsigyti saulės elektrines išsimokėtinai, gali pasinaudoti šia banko siūloma finansavimo linija ir tokiu būdu gauti didesnę paramą. 

Pagal APVA skelbiamą informaciją, nuo šių metų liepos 1 d. dėl paramos taip pat galės kreiptis saulės parkuose dalį nutolusios elektrinės planuojantys įsigyti gyventojai, nuo spalio 1 d. – planuojantys įsirengti saulės elektrines ant savo namų stogo ar nuosavame sklype.

Tai jau antras „Swedbank“ finansavimo produktas, susijęs su tvarumo skatinimu – prieš metus bankas pristatė žaliojo lizingo iniciatyvą ir pasiūlė palankesnėmis sąlygomis įsigyti aplinkai draugiškus automobilius.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.