„Swedbank“: žalioji lizingo iniciatyva finansuos ir naudotų ekologiškų automobilių įsigijimą

2020-10-01

Aplinkai draugišką automobilį nusprendę įsigyti šalies gyventojai turės platesnes pasirinkimo galimybes. „Swedbank“ išplėtė žaliojo lizingo iniciatyvą, pasiūlydamas finansavimą platesniam hibridinių automobilių ir elektromobilių spektrui. Be to, naujosios žaliojo lizingo gairės galios įsigyjant ir naują, ir naudotą transporto priemonę su nuline arba žema anglies dvideginio emisija.

„Mūsų atlikti tyrimai parodė, kad du iš trijų Lietuvos gyventojus nuo ekologiško automobilio įsigijimo sulaiko palyginti didelė jo kaina. Atsižvelgdami į tai, nusprendėme išplėsti žaliojo lizingo automobilių finansavimo pasiūlą ir tikimės, kad tai paskatins ekologišką transporto priemonę įsigyti dar daugiau žmonių. Ypatingą dėmesį skirsime elektromobiliams, kurie šiuo metu šalies keliuose ir gatvėse sutinkami dar gana retai“, – sako Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius.

Pasak jo, Lietuvos transporto sektorius sugeneruoja reikšmingą dalį, tai yra, virš 6 mln. tonų arba 30 proc. visų metinių anglies dvideginio emisijų šalyje, todėl automobilių su maža emisija finansavimo skatinimas yra vienas iš būdų netiesiogiai prisidėti prie švaresnės aplinkos.

„Prieinamos ekologiškų automobilių kainos, valstybės subsidijos ir patrauklūs finansavimo pasiūlymai – tai pagrindiniai veiksniai, kurie, kaip parodė atlikti gyventojų nuomonės tyrimai, paskatintų juos rinktis aplinkai draugiškas transporto priemones“, − komentuoja „Swedbank“ ekspertas.  

Žaliojo lizingo inciatyva siūlys išskirtines finansavimo sąlygas įsigyjantiems naują ar naudotą mažai taršų automobilį, pavyzdžiui, elektromobilį arba iš tinklo pakraunamą hibridinį automobilį, kurio anglies dvideginio emisija, remiantis WLTP visuotiniu suderintu standartu, siekia 0–95 g/km. 

Kita žaliojo lizingo automobilių kategorija – tai nauji bei naudoti mažiau taršūs automobiliai, dažniausiai įprasti hibridiniai automobiliai, kurių emisija, remiantis WLTP metodika, neviršija 130 g/km. 

Be to, šiuo metu elektromobilį įsigyjantys ir pirmą kartą jį Lietuvoje registruojantys gyventojai gali gauti valstybės subsidiją. Ji sudaro 4 tūkst. eurų už naują ir 2 tūkst. eurų už naudotą elektromobilį.

Kaip rodo „Swedbank“ duomenys, aplinkai draugiškų automobilių populiarumas šįmet pastebimai išaugo. Šiuo metu apie 15 proc. visų lizingu įsigyjamų lengvųjų transporto priemonių sudaro hibridiniai automobiliai, elektromobilių pardavimas sudaro iki 1 proc. visų lengvųjų transporto priemonių.

„Swedbank“ siūlomi sprendimai automobilių finansavimui: https://www.swedbank.lt/private/credit/leasing/car?language=LIT  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.