Eilė banke? Pasirinkite greitesnį būdą arba 9 dalykai, kuriuos galite padaryti savarankiškai

Jau susiruošėte apsilankyti banko padalinyje? Pirmiausia rekomenduojame pasitikrinti, ar jums rūpimo klausimo negalite išspręsti savarankiškai banko elektroniniais kanalais. Taip sutaupysite daug savo brangaus laiko. Mat daugeliui žmonių, kurie atvyksta į banko padalinį ir kantriai laukia eilėje, to daryti net nereikėtų, jeigu jie naudotųsi „Swedbank“ interneto banku ar banko išmaniąja programėle.

Interneto banke ar „Swedbank“ išmaniojoje programėlėje rasite aibę kasdienių banko paslaugų ir funkcijų, kurios jums aktualų klausimą padės išspręsti paprasčiau ir greičiau. O svarbiausia – dėl to jums nereikės niekur vykti ir gaišti brangaus savo laiko. Štai kokius klausimus šiandien galite sutvarkyti savarankiškai.

Mokėjimo kortelė – pašto dėžutėje

Jei jums reikalinga nauja kortelė, ją galite užsisakyti interneto banke, skiltyje „Kortelės“. Pasirinkite gavimo būdą „Paštu“ ir laukite paštininko. Kortelė bus pristatyta per kelias dienas nurodytu adresu. Tai juk daug patogiau, negu patiems vykti jos atsiimti į padalinį. Interneto banke taip pat galėsite nurodyti naują adresą, kuriuo pageidaujate gauti atnaujintą kortelę. Beje, aktyvinti gautą kortelę irgi galite interneto banke.

Kortelės blokavimas

Jei pametėte mokėjimo kortelę, o gal įtariate, kad ji galėjo patekti į nesąžiningų žmonių rankas – tokiais atvejais privalote ją kuo skubiau užblokuoti. Tai galite padaryti prisijungę prie savo interneto banko arba išmaniojoje „Swedbank“ programėlėje. Jei per 10 dienų kortelė atsiras, ją banko elektroniniuose kanaluose galėsite vėl aktyvinti.

Pranešimas apie draudiminį įvykį

Atsitikus draudiminiam įvykiui, užpildykite ir pateikite prašymą gauti išmoką interneto banko skiltyje „Draudimas“. Tą galite padaryti neiškėlę kojos iš namų.

Kodų kortelės keitimas

Patogiausia alternatyva kodų kortelei – nemokama „Smart-ID“ programėlė. Ją savo telefone arba planšetiniame kompiuteryje jūs galite įsidiegti vos per kelias minutes. Daugiau informacijos apie programėlę rasite interneto banke https://www.swedbank.lt/kodu-korteliu-uzdarymas/.

„Smart-ID“ įdiegimas mobiliajame prietaise

Jei įsigijote naują telefoną ir norite jame įdiegti „Smart-ID“, tai galite atlikti labai paprastai naudodamiesi abu prietaisus – senąjį ir naująjį. Beje, jei turite prieigą prie belaidžio interneto (Wi-Fi), laikyti SIM kortelės įdėjus į senąjį įrenginį nereikės.

Mokėjimų limitų padidinimas interneto banke

Jei planuojate atlikti didesnį mokėjimą, o galiojantis mokėjimų limitas to padaryti neleidžia, padidinkite limitą interneto banke naudodami „Smart-ID“ arba PIN kodų generatorių. Mokėjimų limitą interneto banke galima padidinti net iki 10 000 eurų. Norėdami pakeisti limitą, eikite į skiltį „Mano duomenys“, jame pasirinkite „Sutarties limitai“.

Kortelės limitų didinimas

Jei prireikė mokėjimo kortele atsiskaityti už stambų pirkinį, kortelės limitą padidinkite čia pat – parduotuvėje, pasinaudoję išmaniąja banko programėle ar interneto banku. Programėlėje rinkitės skiltį „Kortelės“, o interneto banke – „Mano kortelės“, ten spustelėkite „Keisti limitus“.

Visada žinokite, kas vyksta jūsų sąskaitoje

Tam, kad visada žinotumėte situaciją savo sąskaitose, „Swedbank“ išmaniojoje  programėlėje įjunkite pranešimų funkciją (angl. push notifications). Taip būsite nuolatos informuojami apie visas jūsų sąskaitoje vykstančias ar kortele atliekamas operacijas. Instrukciją, kaip įjungti programėlės pranešimus, rasite https://www.swedbank.lt/private/d2d/mobile/mobile?language=LIT.

Vartojimo finansavimo produktai

Jei jums prireikė papildomų finansinių lėšų, tiesiog užpildykite paraišką interneto banke. Čia pat gaukite atsakymą ir iš karto pasirašykite sutartį. Be to, skiltyje „Paskolos, lizingas, kreditinės kortelės“ galite peržiūrėti ir keisti jau sudarytas paskolų sutartis.

Tai tik maža dalis to, ką jūs galite atlikti savarankiškai nevykdami į banko padalinį. Norėdami sužinoti daugiau, užsukite į savo interneto banką. Jei jums reikalinga išsamesnė konsultacija arba klausimas nėra skubus, iš anksto užsiregistruokite konsultacijai su banko specialistu jums patogiu metu. Tai jūs taip pat galite padaryti savo interneto banke!

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.