„Swedbank“ mokėjimo terminaluose jau galima atsiskaityti „UnionPay“ mokėjimo kortelėmis

„Swedbank“ tapo pirmuoju banku Lietuvoje, kurio mokėjimo kortelių terminalai jau priima Kinijoje ir kitose pasaulio šalyse paplitusias „UnionPay“ mokėjimų sistemos korteles. Nuo šiol Lietuvoje, taip pat Latvijoje ir Estijoje viešintys turistai iš beveik pusšimčio šalių už prekes ir paslaugas įvairiose prekybos vietose gali atsiskaityti jų šalyje populiaria kortele.

„Kinai yra viena sparčiausiai augančių turistų grupių visame pasaulyje. Nors į Lietuvą užsukančių turistų iš Kinijos skaičius kol kas nėra itin reikšmingas, jis per pastaruosius penkerius metus išaugo apie 3 kartus ir buvo vienas iš labiausiai padidėjusių. Todėl „UnionPay“ kortelių aptarnavimas išplečia mūsų verslo klientų galimybes patogiau priimti turistų, atvykstančių iš įvairių šalių, atsiskaitymus“, – sako Deimantas Trumpickas, „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius.

Skaičiuojama, kad šiandien yra išduota apie 7 mlrd. „UnionPay“ kortelių, kuriomis naudojasi 49 šalių ir regionų gyventojai.

„Norint priimti „UnionPay“ korteles, „Swedbank“ mokėjimo kortelių terminalus naudojantiems prekybininkams ir kitiems paslaugų teikėjams jokių papildomų veiksmų atlikti nereikia – nauja funkcija banko terminalų tinkle įdiegta automatiškai“, − komentuoja D. Trumpickas. 

„UnionPay“ yra didžiausia mokėjimo kortelių sistema pasaulyje pagal jos naudotojų skaičių bei trečia didžiausia kortelių sistema pagal apyvartą. Šio tipo kortelės priimamos daugiau kaip 170-yje pasaulio šalių, jas priima daugiau kaip 51 mln. prekybininkų ir paslaugų teikėjų, bendradarbiaujama su 1,8 tūkst. institucijų.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, per 2017 m. Lietuvoje lankėsi apie 24 tūkst. turistų iš Kinijos, o skaičiuojant nuo 2013 m. jų skaičius padidėjo 2,6 karto.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.