Pristatyta oficiali „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma

2019 m. sausio 24 dieną oficialiai pristatyta „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma, suteikianti galimybę licencijuotoms trečiosioms šalims pasiūlyti savo mokėjimo sprendimus visiems „Swedbank“ klientams. Ši platforma turi vieną bendrą programavimo sąsajų rinkinį (API) visose „Swedbank“ rinkose – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje.

„Tai svarbus „Swedbank“ žingsnis ruošiantis ateityje laukiančioms galimybėms ir iššūkiams. Inovacijos ir naujos bendradarbiavimo galimybės padės kurti ateities bankinį sektorių, o mes esame tinkamai pasirengę būti skaitmeninės plėtros smaigalyje. Atviroji bankininkystė atveria mums visiškai naujas galimybes savo klientams suteikti didesnę vertę dirbant kartu su trečiosiomis šalimis. Tai savo ruožtu užtikrina, kad esame būtent ten, kur klientai nori rasti mūsų produktus ir paslaugas“, – sako „Swedbank“ Atvirosios bankininkystės partnerystės vadovas Gediminas Misevičius.

Bandomoji „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma buvo pristatyta dar 2017-ųjų rudenį. Joje  yra užsiregistravę daugiau kaip 2 tūkst. skaitmeninių sprendimų kūrėjų.

Atvirosios bankininkystės platformų atsiradimą ir plėtrą paskatino ES antroji mokėjimo paslaugų direktyva (PSD2). Šia direktyva, be kitų dalykų, siekiama padidinti konkurenciją finansų sektoriuje. Be to, ji aiškiai apibrėžia, kad klientų atliekamų transakcijų duomenys ir sąskaitų informacija priklauso jiems patiems, todėl jie gali nuspręsti, su kuo jie nori dalytis šia informacija.

„Nauji teisiniai reguliavimai, tokie, kaip Antroji mokėjimo paslaugų direktyva ir Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas, gali sukurti sąlygas kitos kartos bankininkystės paslaugoms, o atviroji bankininkystė suteikia pagrindą mums, kaip bankui, tapti panašesniu į platformą. Tai klientams gali suteikti galimybę matyti ir valdyti savo finansus vienoje vietoje“, – sako G. Misevičius.

Skaitmeninių sprendimų kūrėjai ir finansinių technologijų bendrovės susipažinti su „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma gali čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.