„Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma pritraukė virš 1 tūkst. kūrėjų

„Swedbank“ atnaujina savo atvirosios bankininkystės bandomosios platformos (angl. Sandbox) versiją, kurioje per pastaruosius tris mėnesius užsiregistravo daugiau kaip 1 tūkst. skaitmeninių sprendimų kūrėjų. Nuo šių metų pradžios įsigaliojus ES antrajai mokėjimo paslaugų direktyvai (PSD2) „Swedbank“ kartu su technologijų srities startuoliais, programėlių ir interneto sprendimų kūrėjais siekia netolimoje ateityje pasiūlyti vartotojams naudotis novatoriškais finansinių paslaugų įrankiais.

„Prieš tris mėnesius pristatę galimybę registruotis mūsų atvirosios bankininkystės platformoje sulaukėme didelio skaitmeninių sprendimų kūrėjų aktyvumo, kurie sukūrė jau daugiau kaip 400 bandomųjų programų. Atnaujinę savo atvirosios bankininkystės bandomąją platformą toliau intensyviai dirbame plėtodami jos galimybes ir papildydami ją kūrėjams aktualiomis funkcijomis“, – teigia „Swedbank“ Skaitmeninės plėtros vadovas Gediminas Misevičius.

Šiuo metu maždaug pusė „Sandbox“ platformoje užsiregistravusių sprendimų kūrėjų yra iš Švedijos, po 12 proc. iš Lietuvos ir Latvijos, 6 proc. iš Estijos. Dar penktadalio paraiškų sulaukta iš kitų šalių, pradedant Suomija ir baigiant Naująja Zelandija.

Pasak Gedimino Misevičiaus, skaitmeninių sprendimų kūrėjams iš Lietuvos tai unikali galimybė sukurti finansinių paslaugų ar įrankių, kuriuos jie galės pristatyti daugiau kaip 7 mln. „Swedbank“ klientų trijose Baltijos šalyse ir Švedijoje.

„Atnaujintoje atvirosios bankininkystės bandomosios platformos versijoje papildėme funkcionalumo dokumentaciją, kurioje išplėtėme mokėjimo galimybių spektrą Švedijos ir Baltijos šalių rinkose. Taip pat sukurta pavyzdinė kliento prisijungimo ir sutikimo naudotis paslaugomis sąsaja“, – atnaujinimus komentuoja G. Misevičius.

„Swedbank“ Skaitmeninės plėtros vadovas primena, kad realūs klientų duomenys šioje bandomojoje sprendimų kūrėjams skirtoje atvirosios bankininkystės platformoje nėra naudojami. Tai darbinė aplinka, kurioje galima susipažinti ir išbandyti sprendimus ir jų suderinamumą su banko sistemomis.

Skaitmeninių sprendimų kūrėjai ir finansinių technologijų bendrovės susipažinti su „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platforma gali čia: https://www.swedbank.com/openbanking/.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.