„Swedbank“ buria startuolius, skirs iki 30 tūkst. eurų finansavimą veiklos pradžiai

„Swedbank“ kartu su startuolių akceleratoriumi „Startup Wise Guys“ pristato antrąją finansinių technologijų programą, kurios metu startuoliams bus skiriamas iki 30 tūkst. eurų siekiantis finansavimas tolesnei jų verslo idėjų plėtrai. Šį rudenį startuosiančios programos dalyviai turės galimybę 3 mėnesius praleisti „Swedbank“ būstinėje Rygoje, kur juos konsultuos geriausi savo sričių ekspertai, jie taip pat galės pasinaudoti „Swedbank“ atvirosios bankininkystės platformos galimybėmis.

„Finansinių paslaugų sritis vystosi itin sparčiai, ir finansų sektorius tampa vis labiau atviresnis naujovėms iš kitų sričių, todėl šiuo metu itin palankus metas kurti ir įgyvendinti novatoriškus produktus ir paslaugas. Ši programa yra unikali galimybė per trumpą laiką išplėtoti ir įgyvendinti savo verslo idėją, kurią vėliau bus galima pasiūlyti 7 mln. „Swedbank“ klientų Baltijos ir Skandinavijos šalyse. Tikimės, kad dėmesį į šią galimybę atkreips ir aktyvūs Lietuvos startuolių bendruomenės nariai“, – sako „Swedbank“ Skaitmeninės plėtros vadovas Gediminas Misevičius.

„Finansinių technologijų startuoliai užima svarbią dalį Lietuvos startuolių ekosistemoje. Dėl palankaus reguliavimo tokių startuolių skaičius didėja – Lietuvos bankas finansinių technologijų įmonėms 2016 m. suteikė 17 licencijų, 2017 m. jau 32. Mūsų „Startup Visa“ programa padeda pritraukti ir startuolių iš užsienio. Džiugu, kad vis daugiau tradicinio verslo įmonių, korporacijų supranta inovacijų reikšmę ir atsigręžia į startuolius. „Swedbank“ bendradarbiavimas su „Startup Wise Guys yra to pavyzdys“, – teigia Roberta Rudokienė, „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos skatinimo padalinio „Startup Lithuania“ vadovė.

„Startup Lithuania“ skatina šalies startuolius pasinaudoti kuo daugiau jiems suteikiamų galimybių, įskaitant dalyvavimą įvairiuose projektuose, akceleracijos programose. Pasak R. Rudokienės, tokios programos ir galimybė bendradarbiauti su didelėmis tarptautinėmis kompanijomis kaip „Swedbank“ gali padėti Lietuvos startuoliams greičiau atrasti sėkmingą verslo modelį, užmegzti naujų kontaktų, pritraukti investicijų, paspartinti augimą ir plėtrą į kitas šalis.

Į „Swebank“ ir „Startup Wise Guys“ programą kviečiami registruotis finansinių technologijų (Fintech), nekilnojamojo turto technologijų (Proptech), reguliavimo technologijų (Regtech), draudimo technologijų (Insuretech) startuoliai. Paraiškas taip pat gali teikti ir pradedančios įmonės iš kitų sričių, kurių klientai yra finansų institucijos ar kurių paslaugos ir produktai gali būti aktualūs banko klientams.

„Per pirmąją finansinių technologijų programą komandos kūrė atsiskaitymo sprendimus. Antrosios programos metu išplėsime savo interesų spektrą ir sieksime padėti startuoliams iš susijusių sričių, įskaitant draudimo, reguliavimo, nekilnojamo turto ar kibernetinio saugumo sritis. Ankstesnės mūsų programos absolventai itin palankiai įvertino gyvenimo kokybę Rygoje, biuro aplinką, o visų svarbiausia, kad per tris programos mėnesius jie pasiekė daugiau, negu patys būtų sugebėję nuveikti per vienerius metus“, – pastebi „Startup Wise Guys“ vadovas Cristobal Alonso.

Pirmąją finansinių technologijų akceleratoriaus programą šių metų birželio mėnesį sėkmingai užbaigė 10 startuolių iš įvairių pasaulio šalių. Tarp jų – „CoinyPay“ (Ukraina), „Currencii“ (Armėnija), „Fully Verified“ (Lenkija), „JetBeep“ (Ukraina), „Motivio“ (Latvija), „PayQin“ (Švedija, Prancūzija), „PayTipTop“ (Estija), „Piggymind“ (Singapūras), „Trisbee“ (Čekijos Respublika) ir „Sureberry“ (Ukraina).

Programos metu šie startuoliai sukūrė tokių novatoriškų finansinės srities paslaugų, kaip mokėjimai per žinučių programą „Facebook Messenger“, verslui skirtos interneto valiutų keitimo platformos, tapatybės identifikavimas remiantis vaizdo medžiaga, mobilioji piniginė ir lojalumo programos.

Norėdami dalyvauti „Swedbank“ ir „Startup Wise Guys“ programoje, startuoliai turi būti sukūrę perspektyvų pradinį produktą, subūrę įvairių įgūdžių turinčią komandą bei nestokoti ambicijų plėstis pasauliniu mastu. Pateikti paraišką galima čia: http://startupwiseguys.com/fintech/.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.