„Meta“ sėkmės istorija: išmintinga plėtros strategija ir „Swedbank“ dovanota reklama atvėrė naujas galimybes

2022-09-05

Smulkaus verslo stiprinimo bendruomenės „Kiekvienas gali“ nariai tvarios mados namai „Meta“ veiklą Klaipėdoje pradėjo iš tikėjimo, kad mada ir tvarumas gali kainuoti mažai. Tuo, kad idėja teisinga, įsitikinti ilgai netruko: per mažiau nei dvejus metus „Meta“ ne tik subūrė gausų klientų ratą uostamiestyje, bet ir pasinaudojo „Swedbank“ suteiktomis reklamos galimybėmis, įgyvendino sumanų plėtros planą ir atvėrė trečius mados namus sostinėje.

meta


Neseniai pačioje Vilniaus širdyje – prekybos centre „G9“ – trečią mados studiją atidariusi „Meta“ – karantino metu užgimęs verslas. 2020 metų rudenį veiklą pradėję tvarios mados namai veikia komiso principu. Jie priima ir parduoda tik itin geros kokybės moteriškus drabužius ir aksesuarus, taip padėdami nebenešiojamiems daiktams surasti naujus namus. 

Klienčių atnešti drabužiai ir aksesuarai priimami 3 mėnesiams. Vėliau, jei per šį laiką nepavyksta daiktų parduoti už savininko ir mados namų drauge nustatytą kainą, drabužius galima atsiimti arba pamėginti parduoti su 50 proc. nuolaida.

„Meta“ tikslas – per metus išgelbėti 20 tūkst. kg rūbų. Augantis lietuvių sąmoningumas bei noras prisidėti prie tvaresnio vartojimo padeda kryptingai siekti šio tikslo. „Meta“ įkūrėja skaičiuoja, kad vidutiniškai drabužis sveria apie 0,5 kg, o parduotuvėje vienu metu būna apie 600 kg drabužių.

„Meta“ – puikus pavyzdys, kad gera verslo idėja ir planas drauge su nestandartiniais finansų partnerių pasiūlymais gali padėti sukurti verslo sėkmės istoriją. Verslo reklamos galimybės – tik vienas iš „Swedbank“ smulkaus verslo stiprinimo bendruomenės „Kiekvienas gali“ pasiūlymų. Daugiau pasiūlymų, sėkmės istorijų bei galimybių verslui drauge su „Kiekvienas gali“ rasite čia.

meta2

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.