Tinklalaidė „Pokalbis laboratorijoje“ | Apie infliaciją, jos augimo lubas ir kriptovaliutų iliuzijas

2021-06-18


Penktajame tinklalaidės „Pokalbis laboratorijoje“ epizode Nerijus Mačiulis kalbasi su ekonomistu ir „Swedbank“ kolega Vyteniu Šimkumi. Šį kartą pašnekovai aptarė infliaciją – sunkiai prognozuojamą rodiklį, paskutiniu metu vis dažniau atsiduriantį žiniasklaidos antraštėse ir mūsų pokalbiuose. 

Vienas iš klausimų, dėl kurio ekonomikos ekspertai surėmę ietis visame pasaulyje – kiek po pandemijos infliacija augs. Savo prognozes ir susijusias priežastis pašnekovai aptars pokalbyje, kuriame taip pat palies Europos Sąjungos ateities klausimus, ekonomikos gaivinimo perspektyvas ir besikeičiančią Kinijos ekonomiką. 

Ar verta saugotis infliacijos? Galbūt investavimas į kriptovaliutas – tinkamas būdas? Kokį vaidmenį jūsų portfelyje joms mato Vytenis ir kokią svarbią investavimo tiesą primins Nerijus – šiame epizode. 

Pokalbio audio formatu galite klausytis čia:

 
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.