„Swedbank“ įmonėms pasiūlė išmanų įrankį, kuris padės tvarkyti buhalteriją

„Swedbank“ pristato naujovę finansinių paslaugų rinkoje – į smulkių ir vidutinių įmonių poreikius orientuotą buhalterinės apskaitos įrankį „Erply Books“. Didžiąją dalį kasdienių buhalterinės apskaitos operacijų leidžiantis automatizuoti įrankis padės įmonėms lengviau tvarkyti buhalteriją, greičiau atlikti mokėjimų operacijas ir sumažinti klaidų tikimybę.

„Automatizuoti apskaitos įrankiai iki šiol naudoti tik didelėse tarptautinėse kompanijose, o didžiajai daliai lietuviškų įmonių šios sistemos buvo neįkandamos. Kartu su partneriais radome būdą, kaip šį įrankį integruoti į interneto banką. Esame įsitikinę, kad smulkioms ir vidutinėms įmonėms šis įrankis gali gerokai palengvinti buhalterinės apskaitos naštą ir pagreitinti verslo procesus“, – sako „Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas.

Automatizuotos apskaitos paslaugas šalies verslui „Swedbank“ siūlys kartu su techninio sprendimo kūrėja estų įmone „Margn“, o konsultacijos apskaitos srityje bus teikiamos kartu su dviem buhalterijos paslaugų įmonėmis „Finvista“ bei „Finansų analizės ir valdymo sprendimais“.

„Baltijos šalių rinkos yra vienos iš nedaugelio visame pasaulyje, jau pasirengusios tokio tipo paslaugai, kadangi čia populiari interneto bankininkystė, o apskaitos srityje vis labiau pereinama prie skaitmeninių dokumentų. Džiaugiuosi inovatyviu „Swedbank“ požiūriu ir sėkmingu mūsų bendradarbiavimu, kuris suteiks galimybę naudotis aukšto lygio automatizuotu apskaitos įrankiu, nepriklausomai nuo įmonės dydžio ir finansinių galimybių“, – teigia Taavi Hobejogi, „Margn“ vadovas bei vienas iš prekių ženklo „Erply“ kūrėjų.

Taupys apskaitininkų laiką

„Swedbank“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad kas penkta įmonė savo apskaitą tvarko naudodama darbaknygės programą, o daugiau kaip pusė įmonių naudoja įvairias buhalterinės apskaitos programas, kurios nesiūlo tiesioginės integracijos su banko sistemomis.

Pasak A. Sagatausko, naujasis „Swedbank“ pristatomas įrankis yra glaudžiai susietas su bankine sistema ir paremtas savaime besimokančiu algoritmu. „Erply Books“ automatiškai apdoroja įvedamus sąskaitų ir apmokėjimų duomenis, sutikrina šių duomenų atitikimą ir gali pats suformuoti mokėjimo nurodymus, kuriuos vėliau telieka patvirtinti.

„Pasitelkus naująjį įrankį, galima automatizuoti didelę dalį techninių užduočių, kurias buhalteriams iki šiol reikėjo atlikti patiems. Pirmiausiai, taip taupomas darbuotojų laikas, kurį galima skirti didesnę vertę kuriančioms darbo užduotims. Be to, sumažinama žmogiškosios klaidos tikimybė, nebereikia papildomai tikrinti operacijų, todėl procesai įmonėje gali vykti sparčiau ir sklandžiau“, – sako A. Sagatauskas.

Padės išvengti techninių klaidų

Su žmogiško tipo klaidomis buhalterinėje apskaitoje teigia susiduriančios 3 iš 4 šalies įmonių, o dažniausiai dėl to vėluojama apmokėti sąskaitas ar sumokėti priklausančius mokesčius. Penktadalis įmonių dėl įvairių apskaitoje pasitaikančių netikslumų nurodo nukentėjusios finansiškai. Todėl eliminavusios dažniausiai pasitaikančias klaidas iš techninių apskaitos veiksmų, įmonės gali ne tik taupyti apskaitininkų laiką, bet ir išvengti su tuo susijusių finansinių nuostolių.

„Swedbank“ pristatomas įrankis „Erply Books“ paremtas debesų kompiuterijos sprendimu, dėl to aktualią apskaitos informaciją galima pasiekti iš bet kokio įrenginio ar bet kokios vietos. Tai taip pat suteikia daugiau lankstumo įmonių vadovams bei buhalteriams, kurie gali akimirksniu patikrinti atitinkamo mokėjimo informaciją ar matyti įmonės finansų būklę realiu laiku.

Naująjį „Erply Books“ įrankį „Swedbank“ įmonėms siūlo išbandyti nemokamai – bandomoji versija galioja 30 dienų.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.