„Swedbank” Latvijoje įsikurs „Wise Guys Fintech” akceleratorius

„Swedbank” Latvijoje centrinėje būstinėje Rygoje įsikurs finansinių technologijų startuolių programa, kurią pristato regiono lyderis – startuolių akceleratorius „Startup Wise Guys”. Kiekvienos programos metu dešimt tarptautinių startuolių turės galimybę praleisti šešis mėnesius besimokydami, augindami savo verslą bei gaudami vertingų patarimų iš banko ekspertų ir pasaulinio lygio mentorių. Jie taip pat turės galimybę gauti papildomą finansavimą savo įmonės vystymui. 

Ši programa prasidės 2018 metų pavasarį „Swedbank“ Latvijoje centrinėje būstinėje Rygoje. Paraiškas dalyvauti programoje startuoliai teikti galės jau šį mėnesį. Programą įgyvendins komanda, kurią sudarys nariai iš „Startup Wise Guys” bei „Swedbank“.

„Šiuo akceleratoriumi mes stipriname savo ekosistemą bendradarbiaujant su finansinių technologijų įmonėmis tokiu būdu, kuris yra abipusiai naudingas visiems programos dalyviams. Startuoliams tai būdas augti gaunant prieigą prie kompetencijų bei daugiau nei septynių milijonų „Swedbank“ klientų per mūsų atvirosios bankininkystės platformą. „Swedbank“  tarp šių startuolių tikisi surasti partnerius, su kuriais galės drauge kurti pridėtinę vertę klientams. Mes laukiame kada galėsime į savo centrinę būstinę Rygoje priimti jaunuosius verslininkus bei bendradarbiauti su „Startup Wise Guys”, kurie turi daug patirties ir yra prisidėję prie ambicingų kompanijų sėkmės”, – sakė „Swedbank“ grupės Elektroninių inovacijų vadovė Emma Heimonen.

„Šiame regione įgyvendiname akceleratorius daugiau nei šešerius metus ir matome, kad Baltijos šalių regionas turi labai daug ką pasiūlyti startuolių įkūrėjams. Išmani ir inovatyvi aplinka čia dera su palyginus žemais verslo ir pragyvenimo kaštais. Mes taip pat matome didelę naudą iš artimo bendradarbiavimo su korporacijomis, kaip ir šiuo atveju – bendradarbiavimo su vienu inovatyviausių bankų regione – „Swedbank“. Ši bendra iniciatyva suveda drauge į ateitį žvelgiančius startuolių įkūrėjus su rinkos ekspertais bei abejoms šioms pusėms padeda įgyvendinti įdomius projektus. Be to tikimės, kad ši akceleratoriaus programa padės Baltijos regiono žinomumui Šiaurės Europos startuolių bendruomenėje”, – sakė „Sratup Wise Guys“ vadovas Cristobal Alonso. 

Apie „Startup Wise Guys”

„Startup Wise Guys” yra lyderiaujantis verslo (B2B) sektoriaus startuolių akceleratorius Europoje bei vienas iš dešimties pagrindinių investuotojų Šiaurės Europos regione. „Startup Wise Guys“ akceleratorių programos padėjo daugiau nei 80 įmonių, kurių įkūrėjai yra iš daugiau nei 30 šalių bei yra įgyvendinusi jau 8 programas startuoliams Rygoje bei Taline. Daugiau informacijos galima rasti čia: www.startupwiseguys.com  

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.