UAB „Gintarinis suvenyras“

  • Pradžia: Viena parduotuvė, kurioje dirbo dviese su mama.
  • Dabar: 4 parduotuvės Kaune ir 3 internetinės parduotuvės. Įmonėje dirba 18 darbuotojų.
  • Veiklos sritis: Prekyba keramikos dirbiniais, papuošalais, lietuviškais atributais.
  • Sėkmės paslaptis: Daryti tai, kas patinka ir drąsiai veikti.
  • Ateities planai: Verslo plėtra internetinėje erdvėje ir verslo perdavimas vienam iš vaikų.

Prieš keliolika metų Kaune pirmąją papuošalų ir įvairių gintaro dirbinių parduotuvę atidariusi Regina Randienė tikina, kad už įkvėpimą imtis verslo turi būti dėkinga mamai. Šiandien moters verslas nuo dviejų darbuotojų išaugo iki beveik dviejų dešimčių, kurie dirba 4 parduotuvėse Kaune ir aptarnauja klientus internetu dar 3 parduotuvėse.


Verslo pradžiai įkvėpė tėvai

Kaunietės Reginos verslas gimė iš tėvų amato, kai tėvų gaminamus dirbinius Regina pasiūlė pardavinėti pačių įkurtoje parduotuvėje. „Tėtis buvo juvelyras, o mama dirbo su gintaru. Abu dirbo Kauno dailės kombinate, kur gamindavo dirbinius įvairioms parduotuvėms.

Kartą, jau pabaigus studijas, paklausiau mamos, kodėl ji neatidaranti pati parduotuvės, kurioje galėtų prekiauti savo ir tėčio kuriamais dirbiniais. Ji pasiūlė tą padaryti man. Nuo tos akimirkos užsidegiau šia idėja, kuria gyvenu iki šiol“, – savo verslo pradžios istoriją prisimena R. Randienė.

Regina prisiminė, kad verslo pradžia nebuvo lengva. Anuomet bankai neteikė paskolų verslo pradžiai, todėl teko parduoti šeimos automobilį, televizorių ir kitus vertingus daiktus, pasiskolinti iš artimųjų, kad būtų galima išsinuomoti patalpas pirmajai parduotuvei.

Vis dėlto, tikėjimas sėkme ir šeimos palaikymas skatino siekti užsibrėžto tikslo. „Visada jaučiau palaikymą iš artimųjų, be to pati labai degiau idėja atidaryti parduotuvę ir prekiauti tėvų padarytais dirbiniais. Nė karto nesudvejojau tuo, ką darau. Gal todėl dar ir šiandien galvojame apie verslo plėtrą“, – kalbėjo Regina.


Skatina idėjų semtis iš aplinkos

Pasakodama apie savo verslą Regina neslepia, kad bandydama eksperimentuoti dažniausiai nusivildavo rezultatais. Todėl pradedantiems savo verslą siūlo atrasti mėgstamą veiklą ir ja užsiimti.

„Pati bandžiau ir gėlių verslą, ir dirbti prekybos centruose, tačiau labai greitai supratau, kad tai – ne man, todėl visada grįždavau prie pirminės idėjos.

Galvojantiems apie savo verslą, patariu apsižvalgyti aplinkui. Dažnai verslo idėjų ieškome tolimose šalyse, kelionėse. Tačiau verta pamąstyti, galbūt verslo idėja gali „gimti“ iš šeimos, tėvų ar senelių užsiėmimo. Taip verslą pradėti lengviau, gauni užnugarį, palaikymą, kitų sukauptas žinias“, – patarė Regina.

Jaunam ir smulkiam verslui taip pat neturi stigti drąsos ir pasitikėjimo tuo, ką darai. Pasak Reginos, jei esi aktyvus, pozityvus ir kantriai dirbi, sėkmė garantuota. Priešingu atveju, kažką darei ne taip.

„Sunkesnių etapų bijoti taip pat nereikia. Juk tai – verslo dalis. Kad ir mūsų verslas – dirbant mažoje rinkoje turi daug ir nuoširdžiai dirbti, kad galėtum džiaugtis rezultatais. Kitoje šalyje, kur rinka gerokai didesnė, tų pastangų reikėtų gerokai mažiau, tačiau turi su tuo susitaikyti ir išlikti pozityviam“, – mintimis dalijosi Regina.


Programa – gera reklama

Bendrovė „Gintarinis suvenyras“ – viena iš projekto „Kiekvienas gali būti didelis“ dalyvių. Pasak Reginos, prisijungti prie šio projekto skatino ne tik graži bendruomenių „auginimo“ idėja, bet ir noras pareklamuoti savo verslą.

„Mažos įmonės negali skirti daug lėšų savireklamai, todėl stengiamės išnaudoti kiekvieną pasitaikančią galimybę savo žinomumui didinti.

Tačiau šiame projekte dalyvauti paskatino ir projekto išskirtinumas. Šis projektas – bendruomeninis. Dalyvavome ne tik dėl savo įmonės, buvo įdomu stebėti, kaip sekasi kitiems mažiems ir vidutiniams verslams Lietuvoje.

Juk mes visi pradedame nuo to paties – idėjos kurti verslą. Būdami šiame versle galime matyti, kaip sekasi kitiems augti, tobulėti, o kartu ir patys semiamės idėjų, augame“, – kalbėjo R. Randienė.


Galvoja apie plėtrą internete

Reginos vadovaujama įmonė „Gintarinis suvenyras“ tapo viena iš „Swedbank“ projekto „Kiekvienas gali būti didelis“ laimėtojų, kuriai atiteko 4 tūkst. eurų piniginis prizas.

Kaip teigė pati Regina, šio laimėjimo negalėtų panaudoti niekur kitur, tik savo verslui skatinti. „Dar tiksliai nenusprendėme, tačiau laimėtus pinigus, tikriausiai, skirsime verslo skatinimui internete.

Šiandien elektroninė prekyba atveria daugiau galimybių, naujų rinkų. Norime būti gražūs ir patrauklūs klientams, apsiperkantiems internetu, tačiau tam būtinos investicijos, nuolatinis augimas ir tobulėjimas. Tą ir ketiname daryti“, – šypsodamasi kalbėjo direktorė.

Įvairių minčių nestokojanti verslininkė viliasi, kad kurią dieną galės verslą perduoti vienam iš savo vaikų. Taip jos įkurtame versle darbuosis jau trečia karta, kuri, galbūt, vėliau perduos jį ir savo vaikams.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.