Andrius Talžūnas | Kūrėjo kelias. Nuo ko pradėti ir kaip nesustoti?

2021-07-20


Šįkart „Mokonomikos“ pamokoje „Swedbank“ finansų instituto ekspertė Justina kalbina „YouTube“ vaizdo įrašų kūrėją Andrių Talžūną. Andrius yra vienas iš populiariausių vloggerių Lietuvoje, kuriantis jau aštuonerius metus. Pamokoje Andrius papasakos apie savo startą bei pasidalins patarimais su tais, kurie turi idėjų ir norėtų jomis pasidalinti „YouTube“ platformoje:

  • Jei apsisprendėte vystyti savo kanalą, įrašus į jį kelkite reguliariai. Tai palankiai vertina „YouTube“ algoritmai, todėl jūsų turinys bus parodytas didesniam skaičiui žmonių.
  • Nors vaizdo ir garso kokybė svarbi, nebūtina pirkti specialios filmavimo technikos. Šiais laikais gerą vaizdo įrašo kokybę užtikrins ir išmanusis telefonas.
  • Svarbiausia – vaizdo įrašo turinys. Gerai apgalvokite, ką norite parodyti, ką mėgstate, kuo išsiskiriate.
  • Susikaustymą prieš kamerą galite įveikti filmuodami vaizdo įrašus, kurių paskui niekur neįkelsite. Praktika padeda atsikratyti baimės ir su žiūrovais vaizdo įraše bendrauti natūraliau.
  • Pasak Andriaus, sunkiausi momentai kuriant vaizdo įrašus užklumpa būtent pradžioje. Atsižvelkite į konstruktyvią kritiką ir nesustokite. Bėgant laikui, pagerės ir peržiūrų rodikliai.
Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.