Kristina Savickytė | Kaip kurti istorijas?

2021-06-02

Aktorė, radijo laidų vedėja ir kūrėja Kristina Savickytė savo „Mokonomikos“ pamokoje praskleis užuolaidą į truputį mistišką, bet ir labai kasdienišką kūrybos pasaulį. Kristina mėgsta kurti istorijas kiekvieną dieną, todėl gali papasakoti, kaip treniruojami kūrybiniai raumenys ir kokia istorija – pati įdomiausia: 

  • Įkvėpimas kartais ateina, bet gali ir neateiti. Kiekvienas gali atrasti būdų, kaip kūrybišku būti kiekvieną dieną. Kartais, kūrybiškumas įsijungia vos pristabdžius minčių srautą ir apsidairius aplink.
  • Istorijoms padeda įspūdžiai. Stebėkite žmones, girdėkite garsus ir užuoskite kvapus – pojūčiai dovanoja puokštę detalių, o jei trūksta patirčių – galima įjungti fantaziją.
  • Svarbiausias istorijoje – pagrindinis herojus ar herojė. Svarbu nepamiršti, kad jis turi praeitį (savo aplinką, charakterį, pomėgius ir kt.). Istorijos ašis – kas nutiko herojui. Išgyvenkite tai, lyg nuotykis vyktų prieš jūsų akis.
  • Istorijai svarbios kliūtys, bendražygiai, o galbūt ir priešai. 

Nors kartais smagu tiesiog fantazuoti, puiku, jei jūsų sugalvota istorija bus užrašyta, nupiešta, taps vaidinimu ar žaidimu. Kurkime istorijas! 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.