Kūrybingumo mokykla | Suvaržymai išlaisvina

2021-08-09

 

Kūrybingumo mokyklos lektoriai Kristupas Sabolius ir Tomas Ramanauskas šioje „Mokonomikos“ pamokoje kviečia susipažinti su keletu kūrybingumo pavyzdžių, parodančių, kaip fantazijos pliūpsniai kyla pačiomis netikėčiausiomis aplinkybėmis:

  1. George Perec 300 psl. romanas „Išnykimas“ parašytas nė karto nepanaudojant raidės „e“.
  2. Raymond Queneau „Stiliaus pratimai“ tą pačią istoriją pasakoja 99 skirtingais stiliais.
  3. Nuteistas už ginkluotą apiplėšimą, Bernard Stiegler kalėjime sukūrė lavinimosi sistemą, kurios dėka tapo vienu žymiausių šių laikų filosofų.
  4. Menininkė Nina Katchadourian savo pripažinimo sulaukusią nuotraukų seriją „Autoportretai tualete flamandų stiliumi“ kuria lėktuvų tualetuose iš servetėlių pasidarydama senoviškus galvos apdangalus.

Kristupas ir Tomas primena - apribojimai suteikia aiškumo. Turėdami nuo ko atsispirti, savo vaizduotę galime pakinkyti sėkmingiau.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.