„Swedbank“ ir „Maisto bankas“ sutelkia jėgas prieš maisto švaistymą

2020-11-17

„Swedbank“ kartu su ilgamečiu socialiniu partneriu „Maisto bankas“ žengia dar vieną svarbų žingsnį. Tapdami labdaros telemaratono-koncerto „Pasidalink“ rėmėju, „Swedbank“ siekia atkreipti visuomenės dėmesį į maisto švaistymo problemą, kuri palieka skausmingą pėdsaką mūsų aplinkoje.

Turbūt nedaugelis žino, kad Lietuvoje vienas žmogus per metus vidutiniškai išmeta apie 60 kg maisto. Tai nėra tik išmesti produktai, bet ir tokių išteklių kaip žemė, vanduo, energija, kurie naudojami išauginti, pagaminti ir atgabenti maistą ant mūsų stalo, eikvojimas. Jeigu ši kelionė baigiasi šiukšlių dėžėje, visa tai – tiesiog beprasmiškas švaistymas.

Gal sunku pamatyti, kokį poveikį aplinkai, klimatui ir mūsų planetai sukelia išmestas maistas, tačiau galima pastebėti, kas atsiduria pirkinių krepšelyje, šaldytuve ar šiukšlių dėžėje. Šiuos sprendimus visi ir kasdien gali priimti atsakingiau.

Kiek maisto išeikvojama veltui, kokią įtaką tai daro Žemei ir kokių paprastų bei kūrybingų žingsnių galima imtis, kad kiekvieno virtuvė būtų tvaresnė, tinklalaidėje „Swedbank“ Finansų instituto ekspertė Justina Bagdanavičiūtė kalbasi su „Maisto banko“ vadovu Simonu Gurevičiumi ir maisto tinklaraštininke, kulinarinių knygų autore Beata Nicholson.

 

Ką kiekvienas jau šiandien gali padaryti? 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.