Tvarių inovacijų programa „Women for Global Challenges“ | Kviečiame dalyvauti!

2019-11-08

 

Startuoja pirmoji Lietuvoje inovacijų kūrimo programa moterims „Women for Global Challenges“, kurios metu 200 profesionalių įsitrauks į tvarių inovacijų kūrimą. Ši nemokama programa tęsis tris mėnesius, jos metu vyks du sprintai - idėjos vystymo ir produkto kūrimo, visos programos metu talkins profesionali mentorių komanda, vyks finansų planavimo, viešojo kalbėjimo, rinkodaros mokymai.

Projekto iniciatorė „Future Leadership”  vadovė Justina Klyvienė sako, jog pavasarį vykęs bandomasis inovacijų sprintas moterims sulaukė didžiulio dalyvių dėmesio ir išaugo į ilgalaikę programą: „Analizavome, kodėl mažiau moterų nei vyrų dalyvauja inovacijų kūrime. Paaiškėjo, kad moterims trūksta geresnio inovacijų proceso pažinimo, stipraus mentorystės tinklo bei finansavimo. Taigi, tęsime po įžanginio sprinto pradėtus darbus ir vienysime inovacijas kuriančias moteris, suteiksime joms galimybę eksperimentuoti ir testuoti idėjas, pritraukti reikiamus talentus į savo projektus.“

Registracija į programą vyksta iki gruodžio 3 dienos, iš atrinktų dalyvių bus suformuota 30 komandų. Registruotis galima individualiai arba komandomis. Registruojant komandą, bent pusė jos narių turi būti moterys.

“Pasauliniai iššūkiai, su kuriais skatina kovoti Darnaus vystymosi tikslai, tampa vis svarbesne tema. Ji jau užima svarbią vietą ir pasaulio politinių lyderių, ir verslo, ir investuotojų darbotvarkėje. Šiuo projektu siekiame diegti tvarių inovacijų kultūrą ir paskatinti kurti tokias paslaugas ir produktus, kurie turėtų ne tik verslo potencialą, bet ir tvarumo elementų”, - sako pagrindinio programos partnerio „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Statistika rodo, kad tik 17% per praėjusius metus pasaulyje sukurtų startuolių yra įkurti moterų. Tik 12% moterų įkurtų startuolių Europos Sąjungoje gavo rizikos kapitalo fondų investicijas, taigi, pritraukia ženkliai mažiau investicijų lyginant su vyrų vadovaujamais startuoliais.  JAV moterų vadovaujami startuoliai pritraukia 36 kartus mažiau finansavimo nei vadovaujami vyrų (PitchBook Data Inc.)

Nepaisant mažesnių investicijų, išanalizavus 350 startuolių veiklą, paaiškėjo, kad moterų įkurti startuoliai generavo dvigubai daugiau pajamų lyginant pajamas 1 investuotam doleriui, nei vyrų vadovaujami. (Mass Challenge/BCG tyrimas).

“Džiaugiamės, kad geriausiai pasirodžiusios komandos ne tik gaus finansinius prizus savo idėjoms vystyti, bet taip pat ekspertų, mentorių konsultacijas, mokymus verslo auginimo, inovacijų vystymo, lyderystės srityse”, - pasakoja Jurga Tapinienė, “Go Forward!” projekto įkūrėja.

Programą „Women for Global Challenges“ inicijuoja moterų lyderystės projektas Go Forward!, inovacijų laboratorija „Future Leadership” ir pagrindinis partneris „Swedbank“. Projekto partneriai – asociacija „Lyderė“ ir Finansinių technologijų ir inovacijų centras ROCKIT.

Registruotis kviečiame: https://inovacijusprintas.lt

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.