Pasauliniame idėjų hakatone – 1 tūkst. idėjų COVID-19 krizei įveikti

2020-04-14

Didžiausias pasaulyje interneto hakatonas „The Global Hack“ praėjusį savaitgalį sutraukė daugiau kaip 12 tūkst. žmonių iš 100 skirtingų valstybių. Dviejų parų trukmės hakatone iš viso buvo pasiūlyta daugiau kaip 1 tūkst. novatoriškų idėjų, skirtų palengvinti dėl pasaulinės pandemijos su sunkumais susiduriančių žmonių ir verslo gyvenimą.

„Per rekordiškai trumpą laiką suorganizuota pasaulinė iniciatyva įrodė, kad sutelkus jėgas galima rasti daugybę novatoriškų sprendimų, kurie žmonėms ir verslui padėtų lengviau įveikti dabartinę krizę. Ekonomikos ir aplinkos sritys, kurias globojo „Swedbank“, sudomino 800 dalyvių iš 50 šalių. Džiaugiamės, kad dvi idėjos iš aplinkos srities pateko tarp trijų absoliučiai geriausių hakatono idėjų“, – sako „Swedbank“ Startuolių partnerystės vadovė Jekaterina Bitus.

Hakatono ekonomikos srityje pirmoji vieta atiteko smulkiajam verslui skirtai e. komercijos platformai „Vendito“, kuri gali suteikti alternatyvą ir padėti užtikrinti veiklos tęstinumą šiuo metu savo veiklą priverstoms sustabdyti įmonėms. Antroji vieta skirta įrankiui „Crisis Budget“, kuris verslo savininkams skirtingose šalyse suteikia konkrečios informacijos apie tai, kokios pagalbos jie gali tikėtis iš savo vyriausybių, o trečioji – platformai „EasySnap“, padedančiai sunkumų patiriantiems žmonėms kreiptis dėl paramos.

Aplinkosaugos srityje pirmoji vieta atiteko dirbtiniu intelektu paremtam analizės įrankiui „Material Mapper“, padedančiam aptikti statybinių medžiagų likučius, kurie gali būti panaudoti antrą kartą, antroji vieta skirta kilnojamai dezinfekavimo stotelei „SunCrafter“. Trečią vietą šioje srityje užėmė perdirbimui skirtų atliekų paieškos platforma „BD Waste Recovery Platforms“.

Be to, „SunCrafter“ pripažinta geriausia viso hakatono idėja, o „Material Mapper“ skirta trečioji vieta tarp visų „The Global Hack“ idėjų.

„The Global Hack“ temos buvo suskirstytos į 11 sričių, remiantis JT darnaus vystymosi tikslais. Kiekvienoje iš sričių vyko atskiras interneto hakatonas, vėliau komandų idėjos buvo pristatytos bendrai ir atrinktos geriausios iš jų.

Šiame hakatone dalyvavo ir daugiau nei 50 „Swedbank“ darbuotojų, kurie prisidėjo prie komandų kaip jų dalyviai ar mentoriai, taip pat dalyvavo idėjų vertinimo komisijoje.

Hakatonas yra specialus renginys, kurio dalyviai per trumpą laiką, dažniausiai nuo 24 iki 48 val., siekia rasti sprendimus realaus gyvenimo iššūkiams. Tokių renginių metu pasitelkus žinias, profesinius įgūdžius ir kūrybiškumą per itin trumpą laiką sukuriami idėjų prototipai, naujos koncepcijos ir novatoriški technologijų panaudojimo būdai.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.