„Swedbank“ skirs paramą gyventojams, labiausiai paveiktiems koronaviruso plitimo

2020-03-26

Siekdamas prisidėti prie visuomenės gerovės Covid−19 keliamų grėsmių akivaizdoje, „Swedbank“ skirs paramą šiuo metu ypač pažeidžiamoms gyventojų grupėms. Bendradarbiaujant su nacionaline paramos platforma Aukok.lt, parama bus skirta vaikams iš pažeidžiamų šeimų, vienišiems izoliuotiems senjorams, nepasiturintiems gyventojams, taip pat medikams, kovojantiems su viruso pasekmėmis.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu visi turime susitelkti ir padėti vieni kitiems, kaip tik galime. Lietuvoje yra daug socialinių grupių, kurios patiria didelių iššūkių dėl susidariusios situacijos. Tai ir nepasiturinčios šeimos, ir senjorai, ir vaikai, kurie neteko galimybių lankytis dienos centruose. Taip pat medikai – tie, be kurių neišspręstume šios krizės. Visi, kas galime, prisidėkime, ir tikiu, kad kartu nugalėsime mus užklupusius iššūkius“, – sako „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

„Swedbank“ skiriama 100 tūkst. eurų suma bus lygiomis dalimis paskirstyta penkiems Aukok.lt globojamiems projektams.

Tai „Gelbėkit vaikus“ projektas, skirtas padėti vaikams iš pažeidžiamų šeimų, „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ projektas, skirtas padėti vienišiems izoliuotiems senjorams, „Maisto banko“ iniciatyva, skirta karantino metu išvežioti maistą nepasiturintiems gyventojams, „Maltos ordino“ ir Aukok.lt fondas „Padėkime Lietuvos medikams kovoti su koronavirusu“, taip pat „SOS vaikų kaimo“ projektas „Apsaugokime vaikus nuo kylančios grėsmės“.

„Visa visuomenė šiuo metu yra sudėtingoje situacijoje. Be šalies medikų, kurie kovoja su nematomu priešu, taip pat svarbu nepamiršti ir kitų socialinių grupių, kurias būtina apsaugoti nuo skaudžių pasekmių. Senjorai, skurdžiai gyvenančios šeimos, sudėtingomis sąlygomis augantys vaikai – visiems reikalinga skubi pagalba, maistas, vaistai. Kviečiu visus, kas gali, prisidėti prie geros valios iniciatyvų, kad nei vienas nebūtų pamirštas šiuo laikotarpiu“, − sako Aukok.lt vadovė Giedrė Šopaitė-Šilinskienė.

Projektus, kuriems galima paaukoti, rasite ČIA.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.