Balandis finansų rinkose: akcijų rinkos korekcija nutraukė penkis mėnesius trukusį stiprų augimą

2024-05-07

Balandį akcijų rinkoje įvykę pokyčiai nutraukė penkis mėnesius trukusį stiprų augimą. Per mėnesį „MSCI AC World“ indekso vertė eurais sumažėjo 2,3 %, o „Bloomberg EUR Aggregate“ obligacijų indeksas sumenko 1,3 %. Akcijų sektoriuose technologijų bendrovių rezultatai buvo prastesni, o „gynybinių“ (komunalinių paslaugų) ir energetikos sektorių – geresni. 

JAV ir pasaulio ekonomikai toliau augant, JAV paskelbė geresnius infliacijos rodiklius, nei tikėtasi. Dėl to pasikeitė rinkos dalyvių lūkesčiai dėl palūkanų normų mažinimo – rinkos dalyviai FED pirmojo palūkanų normų mažinimo dabar tikisi lapkritį. Tačiau vis dar tikimasi, kad ECB palūkanų normas pradės mažinti šią vasarą. 

Rinkos dalyviai atidžiai vertino didžiųjų technologijų bendrovių I ketvirčio rezultatus. Įdomiausi ir labiausiai rinką paveikę buvo geri „Alphabet“ ir „Amazon“ rezultatai, o „Tesla“ ir „Meta“ rezultatai buvo silpni. Geri „Alphabet“ paieškos reklamos pardavimai taip pat yra ir 2024 m. I ketvirčio stiprios ekonomikos rodiklis, o „Tesla“ vėl pademonstravo mažėjančios elektromobilių paklausos tendenciją. 

Daugiau informacijos apie padėtį finansų rinkose balandžio mėnesį prisegtuke žemiau, o visas rinkų apžvalgas galite rasti čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.