JAV Federalinė rezervų sistema

JAV Federalinė rezervų sistema – tai pusiau valstybinė bankų sistema, atliekanti JAV centrinio banko funkcijas. Pirminis 1913 m. įkurtos sistemos tikslas buvo spręsti bankų panikos problemas (bankų panika – finansinė padėtis, kai daug klientų atsiima pinigus iš bankų bijodami, kad jie bankrutuos, o bankai praranda daug kapitalo).

Sistemos pagrindą sudaro prezidento skiriama valdytojų taryba, 12 regioninių Federalinių rezervinių bankų, Federalinis atvirosios rinkos komitetas, daugybė privačių JAV bankų ir įvairios pritariamosios tarybos. 

JAV centrinio banko funkcijos apima šalies komercinių bankų veiklos priežiūrą, šalies valiutos valdymą ir pinigų pasiūlos kontrolę, kainų ir bendrą šalies finansinės sistemos stabilumo užtikrinimą.   
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.