Žodynėlis

Kainos ir pelno vienai akcijai santykis. Jis apskaičiuojamas akcijos kainą (angl. Price Per Share) padalijus iš jai tenkančio pastarųjų 12 mėnesių pelno (angl. Earnings Per Share), šis rodiklis žymimas P/E (angl. Price to Earnings Ratio).

Pagalvės mokestis – mokestis, kuriuo apmokestinti žmonės visi moka vienodą nustatytą pinigų sumą. Arba savivaldybės rinkliava iš atvykstančiųjų pailsėti į jos teritoriją.

Pagautė – atsitiktinės pajamos ar pelnas, kurie negali būti priskirti įprastinei įmonės veiklai.

Tai yra investicijos arba kito tipo turto gebėjimas generuoti pajamas. Dažniausiai šis rodiklis matuojamas kaip procentinis dydis, išvedamas lyginant turto generuojamą srautą su jo verte. 

Pajamingumas skiriasi nuo grąžos tuo, kad yra koncentruotas į tam...

Pajamos – asmens, namų ūkio ar įmonės gaunamos lėšos už darbą/parduotas prekes ar paslaugas. Pajamas galima gauti pinigais arba natūra.

Pajamos natūra – neatlygintinai, mainais arba lengvatine kaina (konkrečiam gyventojui dėl tam tikrų interesų ar sandorių įtakos nustatyta mažesne negu tikroji rinkos kaina) gautas nuosavybėn arba naudoti (neįgyjant nuosavybės teisės) turtas arba gautos paslaugos, taip...

Pakeitimo koeficientas – asmens senatvės pensijos ar bedarbio gaunamos pašalpos dydis, palyginti su asmens gautu darbo užmokesčio dydžiu tam tikru nustatytu laikotarpiu.

Palūkanomis laikomos bet kokios pajamos, gautos iš bet kokios rūšies skolinių reikalavimų, nepaisant to, ar jos užtikrintos įkeitimu ar ne, ar jos suteikia teisę dalyvauti skolininko pelne ar ne.

Tai kaina, kurią mokame už pasiskolintus...

Tai viena iš kredito palūkanų normos sudedamųjų dalių.

Paimti paskolą nusprendusiam gyventojui apskaičiuojamą palūkanų normą sudaro dvi dalys – palūkanų bazė ir marža. Maržos dydis paprastai nustatomas individualiai ir priklauso nuo paskolą imančio gyventojo finansinių...

Periodinis paskolos palūkanų dydžio perskaičiavimas, kai klientas yra pasirinkęs kintamąsias palūkanas. Nauja palūkanų norma nustatoma prie pasikeitusios palūkanų bazės (pvz., EURIBOR ir pan.) pridedant sutartyje numatytą palūkanų maržą.

Priklausomai nuo kliento pasirinkimo, palūkanų dydis perskaičiuojamas...

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.