Palūkanos

Palūkanomis laikomos bet kokios pajamos, gautos iš bet kokios rūšies skolinių reikalavimų, nepaisant to, ar jos užtikrintos įkeitimu ar ne, ar jos suteikia teisę dalyvauti skolininko pelne ar ne.

Tai kaina, kurią mokame už pasiskolintus pinigus. Gyventojui – tai pajamos, gaunamos už bankui paskolintus pinigus (indėlį), arba išlaidos už gautą kreditą. Kreditoriui, pvz., bankui, – tai pajamos, gaunamos, teikiant paskolas, ir išlaidos, mokamos už pasiskolintus pinigus ir indėlius. Paprastai palūkanos išreiškiamos procentais už metus.

Pavyzdžiui, jūs paėmėte 20 000 Eur kreditą arba paskolą penkeriems metams, pagal paskolos sutartį jums taikomos 17 proc. metinės palūkanos. Dalis kas mėnesį mokamos įmokos skirta kreditui grąžinti, o kita dalis – palūkanoms mokėti. Sutarties pabaigoje jūs būsite grąžinę daugiau negu 20 000 Eur (šiuo atveju apie 29 800 Eur).

Šaltinis:

www.vmi.lt

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.