Žodynėlis

Centralizacija – tai procesas, kurio metu organizacijos veikla, ypač susijusi su planavimu ir sprendimų priėmimu, strategijos formavimu ir politika, sutelkiama tam tikroje vienoje vietoje ar įmonėje. Toks procesas svarbias sprendimų priėmimo ir planavimo galias perkelia...

Centrinis bankas – tai valstybės institucija, atsakinga už šalies valiutos valdymą ir pinigų pasiūlos (apyvartoje cirkuliuojančių pinigų kiekio) kontrolę. Pagrindinis daugelio centrinių bankų uždavinys – palaikyti kainų stabilumą. Centrinis bankas kuriais atvejais vykdo finansų sektoriaus...

CEO – bendrovės vadovas, kuris yra atsakingas už bendrovės komercinę, ekonominę, finansinę veiklą, organizuoja darbuotojus, kad būtų įvykdyti numatyti komerciniai, finansiniai rodikliai ir būtų įgyvendinta įmonės strategija. Direktorius atsiskaito bendrovės valdybai.

„CSI 300“ indeksas – nuo 2005 m. balandžio 8 d. skaičuojamas rinkos kapitalizacijos svertinis indeksas, skirtas atkartoti 300 didžiausių A klasės akcijų, kotiruojamų Šanchajaus ir Šendženo vertybinių popierių biržoje, rezultatus. 

Jį sudaro du subindeksai: „CSI...

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.