LHV: laiko atostogoms nėra

2018-08-14

Solidūs antrojo ketvirčio rezultatai

Estijos finansų grupė „LHV Group“ (LHV) antrąjį šių metų ketvirtį išlaikė 4.2 proc. rinkos dalį nepaisant savo akcijų „Mokilizingo“ bendrovėje pardavimo. Grupė taip pat uždirbo daugiau grynųjų paslaugų ir komisinių pajamų. Tam teigiamą įtaką darė papildomos pajamos iš vertybinių popierių prekybos paslaugų (apie 1 mln. eurų), padidėjusios turto valdymo pajamos ir aukštesnės komisinių pajamos už mokėjimo kortelių aptarnavimą. Palyginti su šių metų pirmuoju ketvirčiu, LHV tvarus grynasis pelnas antrąjį ketvirtį padidėjo 1.2 mln. eurų iki 5.1 mln. eurų ir 14 proc. viršijo mūsų prognozę. Tam teigiamą įtaką turėjo mažesni nei mes tikėjomės veiklos kaštai. Palyginti su šių metų pirmuoju ketvirčiu, tvari nuosavo kapitalo grąža padidėjo 2.5 procentinio punkto iki 14.9 proc.

Naujo verslo indėlis

Naujas LHV verslo segmentas – paslaugų teikimas finansinių technologijų startuoliams (FinTech) – antrąjį ketvirtį uždirbo aukštesnes pajamas, kurias sudarė mokėjimų pavedimų, valiutos keitimo bei mokėjimo kortelių aptarnavimo komisiniai, kreditavimas ir t. t. Mes manome, kad šis verslo segmentas ženkliai prisidėjo prie grupės aukštesnių valiutos keitimo komisinių pajamų (+0.05 mln. eurų) ir aukštesnių mokėjimo kortelių aptarnavimo komisiniai pajamų (+0.4 mln. eurų). Mes manome, kad LHV šiame verslo segmente turi stiprų konkurencinį pranašumą dėl savo lankstumo. Taip pat LHV yra viena pirmųjų finansų įstaigų, pradėjusių teikti tokio tipo paslaugas FinTech bendrovėms.

„Mokilizingo“ rezultatų perklasifikavimas

Atsižvelgdami į „Mokilizingo“ rezultatų perklasifikavimą, mes 4 proc. sumažinome 2018 m. prognozuojamas grynąsias palūkanų pajamas (iki 38.5 mln. eurų) bei taip pat sumažinome 2018 m. prognozuojamus veiklos kaštus ir paskolų vertės sumažėjimo nuostolius. 2018 m. prognozuojamas tvarus grynasis pelnas liko beveik nepakitęs (+1 proc.). Atsižvelgdami į gerus naujo verslo segmento rezultatus, mes padidinome 2019-2020 m. prognozuojamas grynąsias paslaugų ir komisinių pajamas, ir tai leido padidinti 2019-2020 m prognozuojamą tvarų grynąjį pelną apie 1-2 proc. Padidinome mūsų tikslinę kainą nuo 12.20 eurų iki 12.40 eurų, kuri atspindi LHV 2.6x prognozuojamos 2018 m. buhalterinės vertės. Manome, kad dabartinė rinkos kaina yra teisinga ir rekomenduojame „laikyti“ LHV.

Daugiau informacijos apie „Swedbank“ Baltijos akcijų analizės produktus rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.