Verta paklausyti: 5 finansų ekspertų „YouTube“ video

2021-08-31

Per savo gyvenimą daugelis susiduriame su pačiais įvairiausiais finansiniais galvosūkiais, o kartais – ir finansinėmis problemomis. Daugelį jų gali padėti išspręsti ne kas kita, kaip geresnės ir gilesnės finansinės žinios. Jų įgyti galime pačia priimtiniausia sau forma. Viena tokių – vaizdo įrašai. Pateikiame 5 „Youtube“ platformoje naudingai, o tuo pačiu įdomiai ir patraukliai apie finansus kalbančių ekspertų vaizdo įrašus.

Nerijus Mačiulis. „Pokalbis laboratorijoje“ su T. Marčiulaičiu

 

„Swedbank“ vyr. ekonomistas N. Mačiulis aktualiomis finansų temomis kalba ne tik spaudoje ar daugybę sekėjų turinčioje savo „Facebook“ paskyroje. Savo žiniomis bei taikliais klausimais jis dalijasi ir pokalbiuose su kitais ekspertais savo tinklalaidėje „Pokalbis laboratorijoje“. 

Investicijos, kriptovaliutos, Lietuvos ir pasaulio ekonomikos realijos bei prognozės – tik dalis temų, kurias su savo pašnekovais aptaria ekonomistas. Žinios, kurių pavyks pasisemti šiose tinklalaidėse, ne tik padės geriau suprasti, kaip veikia mus supanti ekonomika, bet ir kaip priimti finansiškai naudingus asmeninių finansų sprendimus.

Įraše, kuriame apie investavimą jis kalbasi su finansų ekonomistu Tautvydu Marčiulaičiu, sužinosite, ar „Tesla“ yra išpūstas burbulas, kokia ateitis laukia „Bitcoin“ ir kodėl T. Marčiulaitis tiki, kad investuotojams būtina prarasti pinigų.

Benjamin Felix. „Tvarus investavimas“ (Sustainable investing (ESG, SRI)


B. Felix yra Kanados investicijų pramonės reguliavimo organizacijos (IIROC) licencijuotas „PWL Capital Inc.“ portfelio valdytojas. Savo „Youtube“ vaizdo įrašuose B. Felix aptaria daugybę investavimo klausimų. 

Siekdamas informuoti savo auditoriją ir padėti jau priimti optimalius investavimo sprendimus, B. Felix savo pateikiamą informaciją paremia objektyviais duomenimis ir įrodymais.

Tiek asmenys, tiek didelės institucijos vis daugiau investuoja į bendroves, kurios atitinka tam tikrus aplinkos, socialinius ir valdymo kriterijus. Jei domina tvarus investavimas, jums gali būti įdomus ir šis B. Felix vaizdo įrašas.

Ray Dalio  „Kaip veikia ekonomika“ (How The Economic Machine Works)


R. Dalio – didžiausio pasaulyje ribotos rizikos fondo valdytojas ir įmonės „Bridgewater Associates“ steigėjas. Jo sukurtas paprastas, tačiau informatyvus ir vertingas vaizdo įrašas atsako į klausimą, kaip iš tiesų veikia ekonomika. Vaizdo įrašas suskaido ekonomines sąvokas bei koncepcijas ir leidžia žiūrovams sužinoti apie pagrindines ekonomikos varomąsias jėgas, kaip veikia ekonomikos politika ir kodėl vyksta ekonominiai ciklai.

Peter Lynch paskaita apie investavimą


P. Lynch yra amerikiečių investuotojas, investicinių fondų valdytojas ir filantropas. Savo paskaitoje jis išsamiai aptaria gausybę investavimo klausimų nuo savo istorijos apie tai, kaip jis prarado 4 mln. JAV dolerių, iki patarimų, kaip pasirinkti vertybinius popierius, kaip elgtis jų kainai biržoje krintant ir kitų svarbių investavimo klausimų.

Graham Stephan. „Kodėl 70 proc. Y kartos yra finansiškai susimovę?“ (Why 70% Of Millennials Are Financially SCREWED)


Vietoje to, kad stotų į koledžą, G. Stephan, būdamas vos 18 metų, ėmėsi nekilnojamojo turto verslo. Tai jis padarė ne tik būdamas itin jauno amžiaus, bet dar ir finansinės krizės metu. Nepaisant itin nepalankių aplinkybių, sulaukęs 26 metų jis tapo milijonieriumi. Turėdamas tokios įspūdingos patirties, savo vaizdo įrašuose jis kalba ne tik apie uždarbį iš nekilnojamojo turto, bet ir kitus būdus užsidirbti, investuoti, sutaupyti. 

Savo vaizdo įraše apie tūkstantmečio kartą, kitaip dar vadinamą Y karta, G. Stephan analizuoja įvairių tyrimų duomenis apie šios kartos finansinę situaciją JAV. Tiesa, nemaža dalis jo analizės tinka ir kitų šalių Y kartos situacijai apibrėžti. Jei jums įdomu, kodėl ši karta yra sukaupusi mažiau turto, nei kitos kartos, ir ką daryti, siekiant pagerinti savo situaciją, verta pažiūrėti šį vaizdo įrašą.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.