7 būdai kaip sumažinti išlaidas

Norint sutaupyti trokštamam daiktui, siekiant sukaupti finansinę pagalvę ar susidūrus su finansiniais neramumais gali padėti išlaidų mažinimas. Galimybių sumažinti išlaidas tikrai nemažai, tereikia įdėti šiek tiek pastangų. Pateikiame 7 svarbiausias taisykles, kurios prireikus padės sumažinti išlaidas. 

Peržiūrėkite savo išlaidas

Pirmiausia turėtumėte išanalizuoti savo išlaidas – jei nežinosite, kam išleidžiate pinigus, negalėsite įvertinti, kurias išlaidas galite sumažinti.

Pro akis neturi praslysti nė vienas išleistas euras, „inventorizuoti“ turite visus pirkinius, net jei jie nėra didelės vertės. Tikėtina, kad tokia detali analizė jums iš karto parodys, kokių nebūtinų ar net akis badančiai beprasmių išlaidų turite. 

Žinojimas, kam tiksliai išleidžiate savo pajamas – didelis žingsnis, o kiekvienas pirkinys ar įsigyta paslauga yra jūsų biudžeto eilutės, kurioms galite numatyti mažiau lėšų arba išbraukti visai.

Atsisakykite nenaudojamų paslaugų prenumeratos

Kiek kartų per pastarąjį mėnesį iš tiesų įsijungėte prenumeruojamą serialų ir filmų platformą? Ar tikrai žiūrėjote visus 70 televizijos kanalų, esančių jūsų TV kanalų pakete? Galbūt jau seniai lankėtės sporto klube, nors turite narystę? Atsisakykite sporto klubo abonemento, jeigu juo reguliariai nesinaudojate ir rinkitės mankštintis namuose ar bėgioti lauke.. Jei savaitę neišbėgsite pabėgioti bent jau neturėsite už tai mokėti.

Peržiūrėkite ir sumažinkite visas nebūtinas išlaidas, tai gali atlaisvinti nemažą pinigų dalį.

Valgykite namuose

Mėgstate kartais maistą užsisakyti į namus ar valgyti restoranuose? Kol turite tikslą sumažinti išlaidas, atsisakykite šių pomėgių arba sumažinkite pasilepinimus iki, pavyzdžiui, karto per mėnesį. Į darbą, jei turite galimybę, taip pat neškitės savo pagamintą maistą.

Gaminkite maistą apdairiai, susigalvokite valgiaraštį kelioms dienoms į priekį. Maistas į namus vilioja tuo, kad nereikia leisti laiko prie puodų? Pasigaminkite maisto kelioms dienoms, užšaldykite ir atėjus laikui gaminti valgyti dalies proceso išvengsite.

Apsipirkite visai savaitei 

Maisto produktų parduotuvėje nusipirkite visai savaitei prieš tai susidarę prekių sąrašą. Prekių sąrašas padės išvengti impulsyvių, neplanuotų pirkinių, kurių galbūt taip ir nepanaudosite iki jiems sugendant. Dar daugiau – kuo rečiau užsuksime į parduotuvę, tuo mažiau turėsime galimybių pasiduoti impulsyviam pirkimui.

Persvarstykite transporto pasirinkimus

Važinėdami viešuoju transportu tikrai galite sumažinti išlaidas. Ypač, jei savo automobilį tenka statyti mokamose parkavimo vietose. Naudodamiesi viešuoju transportu taip pat niekuomet neturėsite remonto išlaidų, o jos kartais gali būti tikrai įspūdingos.

Kur galite – vykite pėstute – taip ne tik sutaupysite, bet ir pasportuosite. Tai ypač svarbu, jei atsisakėte anksčiau minėtos sporto klubo narystės.

Atsisakykite žalingų įpročių

Rūkymas ar alkoholio vartojimas gali sunaudoti nemažą biudžeto dalį. Vynas prie savaitgalio vakarienės, laikas bare ar vakarėlyje su draugais – gali būti labai smagus, bet ne dėl suvartojamų gėrimų. Naudos neatnešantys, tačiau piniginę tuštinantys žalingi įpročiai turėtų būti vienos pirmųjų išlaidų, kurias reikia sumažinti. 

Apie savo planus sumažinti išlaidas pasakykite artimiesiems

Finansinių tikslų pasiekti bus lengviau, jei save apsupsite žmonėmis, kurie ir patys jų turi arba gali padėti jums pasiekti jūsiškių. Apie savo tikslą sumažinti išlaidas papasakokite šeimai ir draugams, jie galės jus palaikyti . Prisimindami jūsų tikslą jie tikrai paklaus, ar jums reikia dar vieno internetinio pirkinio, jei sužinos apie planą įsigyti tuos naujus batus ar laikrodį.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.