20 citatų apie pinigus, kurios jus įkvėps

Citatos apie pinigus buvo populiarios visais laikais – juk visiems mums būna akimirkų, kai prireikia išmintingos frazės, kuri įkvėptų, padėtų rasti problemos sprendimą, pakuždėtų išmintingą mintį. Atrinkome 20 citatų apie pinigus, turtą, investavimą, kurios, tikimės, įkvėps jus kasdien. Raskite laiko pasvarstyti apie tikrąją jų prasmę, kaip ši mintis rezonuoja jūsų gyvenime. 

Pinigai yra garantija, kad ateityje mes galėsime turėti dalykų, kurių norėsime. Nors šiuo metu mums nieko nereikia, tai garantuoja galimybę patenkinti naują norą, kai jis atsiranda. Aristotelis

Jei susiduriate su žmonėmis, kurie kalba, jog ne piniguose laimė, verta priminti, kad tai yra šiuo metu sėkmingiausiai veikianti mainų priemonė, leidžianti įgyti norimų daiktų ar paslaugų.

1citata

Vienas dalykų, kurio gailisi žmonės gyvenimo saulėlydyje – iššvaistytas laikas. Tad visada verta pasverti, ar tai, ką darote šiuo metu yra taip vertinga, kaip buvimas su savo mylimu žmogumi, šeima, svajonės įgyvendinimas.

Jei norite sužinoti, koks iš tikrųjų yra vyras, atkreipkite dėmesį į tai, kaip jis elgiasi praradęs pinigus. Simona Veil

Apie žmogaus charakterį jo santykis su pinigais pasako išties nemažai. Ar po didelio ir svarbaus pirkinio tęsiasi neišsemiamas džiaugsmas? Ar sumokėjus skolas ir mokesčius užklumpa didžiulis liūdesys? Jei pastebite tokius nuotaikų svyravimus ir patys, verta paanalizuoti save: ar džiugina/liūdina pats pinigų panaudojimo faktas, ar aplinkybės?

2 citata

Tai puiki citata, kuri skatina atsakingą skolinimąsi. Skolinantis visada reikia įvertinti ateities perspektyvas ir įvairius, net ir nemalonius scenarijus, jiems pasiruošti, apsidrausti. Apie skolinimąsi verta galvoti tik tuomet, kai suprantama jo rizika. Jei klausimų yra daugiau nei atsakymų, pasitarkite su banko specialistais ar patikimais asmenimis, kurie sėkmingai tvarkosi su paskolomis.

Pinigai savaime nieko nedaro laimingu ar nelaimingu. Jie nėra geri ir nėra blogi. Laimingas žmogus su pinigais taps dar laimingesniu. Pesimistas, kuris iš visko daro problemą, su pinigais gaus dar daugiau problemų. Pinigai parodo savininko charakterį. Jie tarsi didinamasis stiklas. Bodo Šaferis

Iš pokalbių apie pinigus su kitu žmogumi galite pastebėti įvairių įdomių asmenybės aspektų. Ypač svarbu apie pinigus pasikalbėti porai, kai nusprendžiama gyventi kartu (plačiau apie tai skaitykite čia). Pajamų ir išlaidų aptarimas padės suprasti ar pirkinius ir investicijas matote vienodai. Antros pusės nuomonę šiais klausimais verta sužinoti kuo anksčiau, kad vėliau netektų gailėtis, kai iškils didesni nesutarimai dėl finansų.

3 citata

Šią citatą galima interpretuoti dvejopai: pirmas būdas, kad nusprendus pinigus išleisti, verta apie tai pagalvoti ir palikti juos kišenėje. Antrasis, kad nėra itin greitų ir lengvų būdų gauti pinigų. 

Išmintingas žmogus turi turėti pinigus savo galvoje, bet ne savo širdyje. Džonatanas Sviftas

Pinigai gali suteikti laisvę, bet jie gali ir įkalinti, sugriauti santykius, jei susitelkę tik į juos pamirštame kitas, piniginėje netelpančias žmogiškąsias vertybes.

Svarbu ne tai, kiek pinigų uždirbate, bet tai, kiek pinigų sutaupote, kaip stipriai jie dirba jums ir kelioms kartoms jų paliksite. Robertas Kiyosakis

Protinga citata apie pinigus, kuri primena, kad tiesiog taupyti pinigus yra išmintinga, tačiau dar išmintingiau – juos įdarbinti. Šiais laikais kiekvienas turintis atliekamus 100 eurų gali pradėti investuoti ir taip turtinti save, kaupti kapitalą savo vaikams ir anūkams.

Pinigai yra baisus šeimininkas, tačiau puikus tarnas. Finėjas Teiloras Barnumas

Labai subtili citata, kad negalima leisti pinigams tapti mūsų valdovais. Patys pinigai yra tik priemonė tikslams pasiekti. Daug svarbiau yra emocijos, įspūdžiai, tobulėjimas, pagalba aplinkiniams, sėkmingų santykių kūrimas. Jei jaučiate, kad mintys nuolat sukasi tik apie pinigus – stebėkite save ir ieškokite būdo suteikti jiems kiek mažesnę svarbą.

Daugelis žmonių nesirūpina pinigais, kol jie beveik nesibaigia, o kiti daro tą patį su savo laiku. Johanas Volfgangas Gėtė

Dar viena įkvepianti citata apie tai, kad reikia išlaikyti sveiką santykį su noru uždirbti kuo daugiau ir noru mėgautis gyvenimu. Norint subalansuoti šias sritis, verta gyvenime išsikelti prioritetus, kuriais vadovausitės: galbūt jums svarbiausia užkopti į aukščiausius kalnus, o pinigai yra tik priemonės pasiekti šiam tikslui. Patys pinigai neturėtų būti tikslas, nes net ir didelis jų kiekis ilgainiui gali sukelti tuštumą, nepasitikėjimą aplinkiniais ir jausmą, kad kažką gyvenime praleidote. 

4 citata

Žymi citata, labai gerai apibūdinanti XXI-ojo amžiaus visuomenės problemas. Jas dar labiau išryškina socialiniai tinklai. Tačiau iš esmės apsipirkimas ar skolinimasis trokštamam daiktui nėra blogai, kol mes valdome savo impulsus, įvertiname rizikas ir naudas bei mėgaujamės procesu. 

Kiekvienas, gyvenantis pagal savo galimybes, kenčia nuo vaizduotės stokos. Oskaras Vaildas

Ši citata kelia diskusiją – ar tikrai, jei telpame į savo biudžetą, jau nieko nesiekiame, apie nieką nesvajojame? O gal svajojame atsakingai? 

Visi nori su tavim važiuoti limuzinu, bet tai, ko išties nori tu yra, kad kažkas keliautų su tavimi kartu autobusu, kai limuzinas sugenda. Opra Vinfri

Panašią frazę, o tiksliau patarlė turime ir mes – draugą nelaimėje pažinsi. Ir iš tiesų, žmonės parodo savo tikruosius veidus, kai dėl tam tikrų aplinkybių pasikeičia jūsų socialinis statusas, įplaukos, gyvenimo būdas, pomėgiai. Pinigai ir galimybė mėgautis jų teikiamais malonumais kartu su kitais asmenimis vienas iš mus su kitais rišančių saitų. 

5 citata

19-ojo amžiaus pabaigoje gimusi žymi rašytoja suprato, kad moterims yra būtina finansinė nepriklausomybė. Galime tik pasidžiaugti, kad šiais laikais lyčių lygybė yra įgyvendinama daug plačiau, keičiasi ne tik darbdavių, bet ir visuomenės požiūris. 

Sunkiausia pasaulyje suprasti pajamų mokestį. Albertas Einšteinas

Šią frazę Einšteinas pasakė kalbėdamasis su savo finansininku. Šis jam atsakė, kad už pajamų mokestį sunkiau suprasti tik reliatyvumo teoriją. Einšteinas jam atkirto „taip, tau“. Ši citata ir jos atsiradimo istorija parodo, kad sudėtingi dalykai mums yra tie, į kuriuos pernelyg nesigiliname, neišmanome, bet jei skirtume laiko, perprastume ir mokesčius, ir reliatyvumo teoriją.

Kai ateis pralaimėjimas, priimkite tai kaip signalą, kad jūsų planai yra nepagrįsti, perkurkite tuos planus ir vėl pradėkite plaukti trokštamo tikslo link. Napoleonas Hilas

Vienas žymiausių asmeninės sėkmės literatūros pradininkų įkvepia optimizmo kiekvienam, kuris susidūrė su kliūtimis. Ši citata primena, kad jei vieną kartą nepasisekė, nereikia mesti savo tikslo, o geriau apmąstyti klaidas, rezultatą ir imtis jo siekti iš naujo.

Negalvokite, kad pinigai padarys viską arba liksite darydami viską dėl pinigų. Volteras

17-ąjame amžiuje gyvenęs prancūzų rašytojas ir filosofas, švietimo amžiaus atstovas kvietė atkreipti dėmesį į tai, dėl ko gyvename ir kokia yra tikroji pinigų vertė. Ši citata primena, kad yra daugybė dalykų, kurie padės norint kažką pasiekti gyvenime: draugiški santykiai, mandagumas, dėkingumas, atidus rūpestis, nuoširdus domėjimasis. 

Mano veiklos variklis niekada nebuvo pinigai, man tai buvo ateities žmonijos problemų sprendimas. Elonas Muskas

Ši mintis primena, kad verslo kūrimas dėl pelno savaime nėra vertybė. Vertė kuriama tada, kai duodame žmonėms tai, ko jiems reikia: prekę ar paslaugą, kurios nėra rinkoje ir kuri pakeičia, patobulina jų gyvenimus. 

Linksminkis, dirbk sunkiai ir pinigai ateis. Nešvaistyk laiko – čiupk savo šansą. Į gyvenimą žvelk pozityviai. Jei tai tavęs nedžiugina, judėk pirmyn. Ričardas Bransonas

Ši citata skirta visiems verslininkams, kurie nemiega naktimis, nes juos nuolat spaudžia nesibaigiantys darbai ir rūpesčiai. Gyvename tik kartą, todėl verta sustoti ir pagalvoti, ar tai, ką darome mus iš tiesų teikia pasitenkinimą.

6 citata

Kiekvieną kartą siūlant savo talentą reikia peržvelgti ir savo vertybes. Ar tai, ką ruošiuosi daryti yra priimtina man, nepamina mano principų? Tik tuomet uždirbti pinigai neš pasitenkinimą ir džiaugsmą.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.