6 priežastys, kodėl vasarą telefone verta turėti „Swedbank“ programėlę

2024-07-09

„Swedbank“ išmaniąja programėle nuolat naudojasi apie 64 proc. banko klientų ir jiems ji tampa pagrindiniu kasdienių finansų tvarkymo įrankiu. „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė pataria, kodėl programėle dar nesinaudojantys banko klientai turėtų ją parsisiųsti prieš vasarą.

„Išmanioji programėlė mūsų klientams jau tapo pagrindiniu kanalu naudotis banko paslaugomis: daugiau nei 3 iš 4 prisijungimų prie „Swedbank“ įvykdomi būtent per programėlę išmaniajame įrenginyje. Jos privalumai, tokie kaip greitis, galimybė finansinius reikalus tvarkyti čia ir dabar ir naudingi funkcionalumai ypač išryškėja vasarą, kai keliaujame, laiką leidžiame gamtoje ir ne visuomet turime saugią prieigą prie kompiuterio, o telefonas paprastai visuomet būna po ranka“, sako „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė.

Paprasta pasidalinti sąskaita

Vasarą dažnai laiką leidžiame draugų būryje, kartu keliaujame, vakarieniaujame, nuomojamės apartamentus ar automobilį ir organizuojame kitas veiklas. O patirtas bendras išlaidas vėliau reikia pasidalinti tarpusavyje.

Šiam tikslui „Swedbank“ programėlė turi itin patogią funkciją „Gauti pervedimą“, kuri leidžia sukurti nuorodą ir ją išsiųsti visiems skolingiems draugams.

Nuorodoje nurodykite sumą, pridėkite trumpą paaiškinimą, kam skirti pinigai, ir išsiųskite. Atsidaręs nuorodą jos gavėjas bus nukreiptas tiesiai į mokėjimo puslapį, kuriame jau bus užpildyti visi būtini duomenys, ir jam tereikės patvirtinti mokėjimą.

Nuorodą galima bendrinti įvairiais ryšių kanalais – „Messenger“, SMS, el. laišku, „WhatsApp“ ir kitomis bendravimo programėlėmis.

 

Primins PIN kodą

Daugybei vartotojų yra tekę pamiršti savo mokėjimo kortelės PIN kodą. O jeigu tai nutinka tada, kai atsiskaityti reikia labiausiai, esate toli nuo namų, situacija bent dusyk nemalonesnė.

Tris kartus blogai suvedus PIN kodą kortelė blokuojama, tad, jei abejojate, turėdami programėlę galėsite greitai kodą pasitikrinti joje. Taip išvengsite rizikos, kad kortelė būtų užblokuota ar bankomatas „prarytų“ ją užsienio šalyje.

Išmanioji programėlė leidžia pasitikrinti ne tik PIN kodą, bet ir kitus kortelės duomenis, tokius kaip galiojimo data, CVC kodas ir pan.

 

Prireikus blokuosite patys

Prarasti kortelę niekada nėra malonu, o jeigu tai įvyksta kelionėje – streso gali būti dar daugiau. Tačiau pakliuvus į tokią situaciją išmanioji programėlė leis tuojau pat blokuoti kortelę. Užuot skambinę bankui iš užsienio ir nerimavę, ar kortelė jau blokuota ir sąskaita saugi, tą patys padarysite per kelias sekundes.

Norėdami blokuoti kortelę, atsidarę išmaniąją programėlę pagrindinio puslapio apatiniame meniu spustelėkite „Kortelės“. Šioje skiltyje galima matyti kortelės būseną, o norint ją užblokuoti, reikia išjungti aktyvios kortelės funkciją.

Programėlė taip pat leidžia klientams patiems kortelę atblokuoti, keisti kitus parametrus: įjungti ir išjungti bekontakčių mokėjimų ir apsipirkimo internetu funkcijas, nustatyti kitus mokėjimų limitus.

Kortelę rekomenduojama nedelsiant blokuoti ir tada, jei pastebėjote įtartinas operacijas – pervedimus, kurių patys nedarėte, nuskaitymus už paslaugas, kurių neužsakėte.

 

Pervedimai – ir iš paplūdimio

Daugelį mūsų sąskaitos pasiekia elektroniniu būdu. Tad jas gauname ir būdami palapinėje prie ežero, ir paplūdimyje. Turėdami išmaniąją programėlę jas galėsite apmokėti iš karto.

Tai ypač svarbu, kai sąskaitų terminai nelaukia. Jei už tam tikras paslaugas, pvz., elektrą, dujas, kitus komunalinius mokesčius turite atsiskaityti atostogų metu, per programėlę tą atliksite mirksniu ir nereikės mokėjimų atidėti, rizikuojant pavėluoti.

Taip pat atostogaudami ramiai sumokėsite išperkamosios nuomos, draudimo ar bet kokias kitas periodines įmokas, o galbūt reikės skubiai pervesti pinigų akinius stovykloje pametusiam jaunajam skautui.

 

Draudimas – kad ir prieš sėdant į lėktuvą

Niekas nesame apsaugoti nuo ligos ar nelaimingo atsitikimo kelionės metu. Jei neturite kelionės draudimo, apsilankymas gydymo įstaigoje užsienyje gali tapti didžiuliu galvos skausmu, ypač – ne Europos Sąjungos erdvėje.

Jei kelionės draudimą prisiminėte paskutinę minutę, per išmaniąją programėlę jį užsisakyti galite net ir oro uoste laukdami įlaipinimo ar jau kelionės metu.  

Su „Swedbank“ kelionių draudimu gausite 750  tūkst. eurų vertės draudimą medicininėms išlaidoms ir būsite pasiruošę galimiems kelionės trikdžiams, tokiems kaip vėluojantys ir atšaukti skrydžiai, dingęs bagažas ir pan.

Draudimo apsauga įsigalios kitą dieną po sutarties sudarymo, o kelionės sutrikimo draudimo apsauga – praėjus 3 dienoms po draudimo sutarties sudarymo.

 

Taupyklė kitoms atostogoms

Atostogos – išaugusių išlaidų metas, bet gali būti ir puiki proga po truputį pradėti taupyti jau ir kitų metų atostogoms. Tam išmaniojoje programėlėje yra sukurta E. taupyklės funkcija.

E. taupyklėje įsijungus sumokėtos sumos apvalinimą, kaskart atsiskaičius kortele keli ar keliasdešimt centų bus automatiškai pervesti iš jūsų sąskaitos į E. taupyklės sąskaitą. Net nepastebėsite, kaip atostogų metu sukaupsite sumą, kuri galės tapti tiek pradine suma kitoms atostogoms, tiek ir stimulu peržiūrėti finansinius įpročius ir kaupti nuosekliau.

Apsisprendę nuosekliai taupyti, galite pasirinkti norimą sumą ir santaupas didinti periodiniu pervedimu ar bet kada į taupyklę pervesti lėšų. Sutaupytais pinigais galėsite pasinaudoti bet kada be jokių papildomų mokesčių.

O jeigu savo santaupas esate įdarbinę ar dar tik planuojate – išmaniojoje programėlėje vienu paspaudimu galėsite lengvai pasitikrinti kaip sekasi jūsų investicijoms.

 

Rūpesčių vasarą bus mažiau, jeigu savo telefone turėsite „Swedbank“ išmaniąją programėlę. Ją galite parsisiųsti iš programėlių parduotuvės „App Store“ („iPhone“ telefonams) arba „Google Play“ („Android“ įrenginiams).

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.