Kaip atblokuoti banko kortelę, ją užblokavus

2022-05-25

Mokėjimus grynaisiais mūsų kasdienybėje beveik visiškai pakeitė atsiskaitymai mokėjimo kortele. Visgi, kartais galime užmiršti PIN kodą ir netyčia užblokuoti savo kortelę parduotuvėje ar bankomate. Kartais ją tenka ir blokuoti saugumo sumetimais, jei nepavyksta jos rasti, nors, kaip vėliau paaiškėja, ji tiesiog pasimetė namuose. Kitaip tariant, situacijų, kai kortelę prisireikia užblokuoti/atblokuoti, gali pasitaikyti ne viena.

PIN kodo priminimas 

Pamirštą PIN kodą gali priminti „Swedbank“ išmanioji programėlė. PIN kodo priminimo funkcionalumą galima rasti programėlės skiltyje „Kortelės“. Tam, kad pamatytume savo PIN kodą, reikės programėlėje patvirtinti savo tapatybę su „Smart-ID“, „Mobile-ID“ ar PIN generatoriumi.

PIN kodas išmaniojoje programėlėje bus rodomas iki 30 sekundžių. Jei prireiks daugiau laiko, tapatybę bus prašoma identifikuoti iš naujo. Saugumo sumetimais, tikrinantis PIN kodą programėlėje reikėtų įsitikinti, kad jo nemato pašaliniai asmenys.

PIN kodo priminimas


Kortelės atblokavimas „Swedbank“ išmaniojoje programėlėje

1. Prisijunkite prie išmaniosios programėlės.
2. Apačioje esančioje meniu juostoje spustelėkite „Kortelės“.
3. Ties įrašu „Kortelės būsena“ pajudinkite slankiklio mygtuką – juo kortelę ir atblokuosite.

atblokavimas programėlėje


Kortelės atblokavimas interneto banko paskyroje 

1. Pagrindinio puslapio viršutiniame meniu spustelėkite „Kortelės“ ir pasirinkite „Mano kortelės“, kurią rasite skyrelyje „Kortelių valdymas“. 

kortelių valdymas


2. Šioje skiltyje matysite mokėjimo kortelių sąrašą ir informaciją apie jas. Norėdami kortelę atblokuoti, pasirinkite norimą mokėjimo kortelę ir spustelėkite „Aktyvuoti blokuotą kortelę“.

atblokuoti kortelę

Paskambinę banko telefonu

Skambinti galite numeriu +370 5 268 4444.

Kiti kortelės atblokavimo būdai

Jei mokėjimo kortelę blokavote telefonu arba padalinyje – kortelę galite atblokuoti skambučiu bankui.
Jei kortelę užsiblokavote mokėdami už pirkinius (per elektroninį kortelių skaitytuvą) – atsiblokuoti galite, jei prisiminėte/radote kortelės PIN kodą. Tereikia nueiti prie artimiausio bankomato ir įdėjus kortelę suvesti teisingą PIN kodą.
Visais atvejais kortelę atblokuoti galite per 10 dienų nuo jos blokavimo. Praėjus dešimčiai dienų kortelė automatiškai nustos galioti, jos naudoti nebegalėsite.

Kaip blokuoti banko kortelę, ją praradus – rasite čia

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.