Kaip blokuoti banko kortelę, ją praradus

2023-03-01

Kas antram lietuviui banko kortelė yra tapusi kasdienine atsiskaitymo priemone, dar daugiau gyventojų atsiskaito kortelėmis pirkdami stambesnius pirkinius, rodo „Swedbank“ užsakymu atliktos apklausos. Pamesti ar kitaip netekti galima tiek grynųjų, tiek kortelės, tik kortelė turi aiškų pranašumą – jos netekus, tačiau laiku užblokavus, pinigus galima apsaugoti. 

Pateikiame būdus, kuriais galite blokuoti prarastą kortelę bei informaciją, kaip tai padaryti.

„Swedbank“ išmaniojoje programėlėje

Patogiausia ir paprasčiausia tai bus atlikti išmaniojoje banko programėlėje. Pagrindinio puslapio apatiniame meniu spustelėkite „Kortelės“. Šioje skiltyje galite matyti kortelės būseną, o norint ją užblokuoti – išjunkite aktyvios kortelės funkciją. 
 



Interneto banko paskyroje

Pagrindinio puslapio viršutiniame meniu spustelėkite „Kortelės“ ir pasirinkite „Mano kortelės“, kurią rasite skyrelyje „Kortelių valdymas“.

Interneto bankas

Šioje skiltyje matysite mokėjimo kortelių sąrašą ir informaciją apie jas. Norėdami kortelę užblokuoti, pasirinkite norimą mokėjimo kortelę ir spustelėkite „Blokuoti/uždaryti“.

Interneto bankas

Kiti kortelės blokavimo būdai

Neturint galimybės mokėjimo kortelės užblokuoti „Swedbank“ interneto banke ar išmaniojoje programėlėje, galima paskambinti banko telefonu 1884 (iš užsienio +370 5 268 4444). Banko darbuotojai, uždavę identifikacinius klausimus, užblokuos mokėjimo kortelę. Taip pat galima atvykti į banko padalinį, jei reikalinga konsultacija gyvai. 

Kortelės atblokavimas

Jei kortelė atrandama arba susigrąžinama per 10 dienų nuo blokavimo momento, ją atblokuoti galima keliais paprastais paspaudimais interneto banke ar išmaniojoje programėlėje. Atrastą ar susigrąžintą kortelę per 10 dienų taip pat galima aktyvinti skambučiu bankui ar atvykus į „Swedbank“ padalinį. 

Kartais kortelę prisireikia atblokuoti ir todėl, kad ją užblokavome klaidingai suvedę PIN kodą. Jei kortelę užblokavote parduotuvėje tris kartus suvedus neteisingą PIN kodą, žinodami kodą, ją galėsite atblokuoti bankomate. Tačiau jei užblokavote kortelę slaptažodį neteisingai suvedus bankomate, kortelę reikėtų aktyvuoti prisijungus prie mobiliosios programėlės ar interneto banko. Taip pat išmaniojoje „Swedbank“ programėlėje galite pasinaudoti PIN kodo priminimo funkcija.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.