Pinigų temos tabu: kaip to išvengti šeimoje

„Swedbank“ Finansų instituto rugpjūčio pabaigoje atliktas tyrimas parodė, kad susirūpinimas savo ar šeimos finansine situacija neigiamai veikia beveik trečdalio Lietuvos gyventojų santykius su artimaisiais.

Tik 37 proc. apklaustųjų jautėsi patogiai, aptardami finansinius klausimus su partnere ar partneriu, mažiau nei pusė respondentų apie pinigus kalbasi su savo šeimos nariais. Be to, pinigai – dažna barnių ir netgi skyrybų priežastis. Pykęsi dėl pinigų šeimoje per pastarąjį pusmetį prisipažino kas penktas apklaustasis. 

Natūralu, kad mintis apie finansų planavimą daugeliui nėra maloni, ją norisi atidėti vėlesniam laikui. Tačiau vien finansinės situacijos peržvelgimas gali gerokai pakeisti jūsų santykį su pinigais ir artimaisiais. 

Žinant tikslią padėtį, nerimas sumažėja. Darydami nedidelius žingsnius, galime paprasčiau planuoti ir siekti išsikeltų tikslų. Svarbu ir tai, kad spręsdami finansinius iššūkius drauge su šeimos nariais, geriname ne tik finansinę, bet ir emocinę šeimos sveikatą.

Apie būtinybę aptarti finansus šeimoje, kaip pralaužti ledus ir nutiesti kelią finansinių tikslų link tinklalaidėje  #PinigaiIrReikalai „Swedbank“ Finansų instituto projektų vadovė Justina Bagdanavičiūtė kalbasi su psichologu Andriumi Jančiausku.

 

Kviečiame prisijungti prie „Facebook“ grupės „Pinigai ir reikalai“, kurioje kasdien Jums aktualiomis temomis apie asmeninius finansus bei jų valdymą galite pasitarti su kitais žmonėmis bei specialistais.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.