Didžiausią nuotolinę pamoką Lietuvoje stebėjo 280 tūkst. dalyvių

2023-03-13


Trečią kartą įvykusi didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje „Mokonomika“ vėl prie ekranų pritraukė gausų dalyvių būrį. Apie 280 tūkst. moksleivių, mokytojų bei televizijos žiūrovų dvi valandas trukusioje pamokoje turėjo galimybę išgirsti, pamatyti ir padiskutuoti apie tai, kas mūsų laukia ateityje.
 

mokonomika



Šiemet trims moksleivių grupėms buvo paruošta iš viso 18 pamokų, kurias pristatė ir savo įžvalgomis dalinosi įvairių sričių profesionalai, tarp jų buvo galima pamatyti ir žinomus mokslo, televizijos bei muzikos veidus. Tačiau didžiausia „Mokonomikos“ žvaigžde neabejotinai tapo šios pamokos vedėjas Mokas, skaitmeninis avataras iš ateities.
 
Nors daugeliui tai galėjo atrodyti kaip pokštas, iš tiesų organizatoriai šiais metais leidosi į technologinį nuotykį. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje avataro inovacija buvo pritaikyta tiesioginiame eteryje, o aštuntoką Moką nematomoje scenos pusėje vaidino aktorius Karolis Norvilas.
 

mokonomika


 

„Mokonomiką“ inicijavusio „Swedbank“ Lietuvoje Finansų instituto vadovės Jūratės Cvilikienės teigimu, didelis susidomėjimas šia žinių švente rodo, kad įdomiai pateiktos, aktualios pamokos yra labai reikalingos.
 
„Jau trečius metus iš eilės stengiamės atliepti mokytojų ir mokinių lūkesčius bei žengti koja kojon su tuo, kas aktualu šiandien. Dalyvių grįžtamasis ryšys įkvepia kasmet ieškoti naujų, įdomių ir dar nematytų sprendimų. Jei pirmosios „Mokonomikos“ užkulisius mums diktavo karantinas ir vedėjai taip vienas su kitu ir nesusitiko, tai šiemet tiek turinį, tiek jo pateikimą padiktavo ateities kryptis. Realiu laiku judantis, kalbantis ir pokštaujantis avataras pristatė tai, kur link juda mūsų technologijos ir mes patys“, – sako J. Cvilikienė.
 

mokonomika


 

Pasak renginio organizatorių, didžiausias iššūkis buvo į vieną tiesioginę transliaciją sujungti tris dedamąsias: realią renginio vedėją, kuria tapo „Swedbank“ finansų laboratorijos ekspertė Justina Bagdanavičiūtė, skaitmeninį avatarą, kuris turėjo atgimti paauglio Moko vaidmenyje, ir dirbtinį intelektą. Būtent pastarasis padėjo sukurti dainą, kuri tapo renginio kulminacija, apjungianti visas pasitelktų technologijų galimybes.
 

mokonomika



Šiemet tarp mokytojų buvo galima sutikti gamtos ekspertą Marių Čepulį ir atlikėją Free Finga, „Robotikos akademijos“ įkūrėją Kristijoną Vasiliauską ir „Swedbank“ ekonomistę Gretą Ilekytę, rašytoją Tomą Dirgėlą ir Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovę Luką Lesauskaitę bei daugelį kitų. Pamokos aprėpė temas nuo inovacijų, dirbtinio intelekto, robotų iki tvarumo, finansų ar emocinio intelekto.
 

mokonomika



„Mokonomikos“ dalyvius, kaip ir kasmet, sveikino LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, o antrus metus iš eilės šį projektą ėmėsi globoti Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Pilną didžiausios nuotolinės pamokos „Mokonomika“ transliaciją iki š.m. kovo 16 d. galima peržiūrėti Mokonomika.lt platformoje. Pamokų vaizdo įrašus bus galima rasti ir „Swedbank“ Lietuvoje „YouTube“ paskyroje.

„Mokonomika” prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje”, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. Didžiausią nuotolinę pamoką Lietuvoje „Mokonomika“ inicijuoja „Swedbank”.
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.