2021 m. birželio mėnesio finansų rinkų apžvalga: svarbiausia tema – infliacija

2021-07-21

Birželio mėnesį JAV centrinis bankas paskelbė, kad ir toliau bus teikiama parama ekonomikai. Tikimasi, kad FED pradės didinti palūkanas nuo 2023 m. Toks pareiškimas buvo paskata augti JAV doleriui. Iš dalies, dėl stipresnio dolerio JAV akcijų rinkos pralenkė Europos rinkas. Gerus rezultatus taip pat demonstravo didelio pajamingumo bei besivystančių rinkų obligacijos ir besivystančių rinkų akcijos. 

Europos Centrinis Bankas taip pat pareiškė, kad yra pasirengęs labiau remti ekonomiką, jei reikės, o infliacija didelio rūpesčio nekelia. Nepaisant mažesnio 10 metų trukmės euroobligacijų pajamingumo lygio birželio viduryje, mėnesio pabaigoje didelių pokyčių nebuvo. JAV vyriausybės 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas sumažėjo nuo 1,6 proc. iki 1,44 procento.
 
COVID-19 pandemijai nesitraukiant, pasaulis stevo, kaip Jungtinė Karalystė, kurioje paskiepytų gyventojų skaičius buvo didesnis nei kitose šalyse, susidoros su delta viruso atmaina. Didelis delta atmainos išplitimas gali būti dar viena priežastis, lemianti gerus technologijų sektoriaus akcijų rezultatus praėjusį mėnesį.

Ką tai reiškia investuotojams ir daugiau informacijos apie padėtį finansų rinkose birželio mėnesį prisegtuke žemiau, o visas rinkų apžvalgas galite rasti čia

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.