2021 m. kovo mėnesio finansų rinkų apžvalga: augimas tęsiasi

2021-04-14

Praėjusį mėnesį suėjo lygiai metai nuo pasaulinės pandemijos pradžios, staigaus akcijų rinkų kritimo ir vėliau sekusio įspūdingo didesnės rizikos turto kainų augimo. Šis augimas tęsiasi iki šiol – per kovą pasaulinių akcijų vertė eurais padidėjo 5,6 proc. 

Investuotojų dėmesys vis dažniau krypo nuo augimo prie vertės akcijų. Vienas labiausiai intriguojančių klausimų rinkose – ar tai yra 14 metų besitęsiančio vertės akcijų atsilikimo pabaiga, ar tik trumpalaikė tendencija dėl numatomo pasaulio ekonomikos atsivėrimo? 

Skirtingi FED bei ECB požiūriai į ilgalaikį pajamingumą lėmė mažėjantį eurais įvertinto turto pajamingumą bei krentantį kursą JAV dolerio atžvilgiu. Savo ruožtu, matydamas sparčiai atsigaunančią ekonomiką, FED pradeda siųsti pirmuosius signalus apie paramos mažėjimą. 

Ką tai reiškia investuotojams ir daugiau įžvalgų – „Swedbank“ ekspertų parengtoje kovo mėnesio finansų rinkų apžvalgoje, kurių daugiau rasite čia.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.