„Akola Group“: viskas gerai

„Akola Group“: viskas gerai
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-06-10

Akivaizdus pagerėjimas

2023–2024 m. trečiojo fiskalinio ketvirčio konsoliduoti pardavimai, palyginti su ankstesniais metais, pakito nežymiai (366 mln. eurų), tačiau 16,9 proc. atsiliko nuo mūsų įverčio. Grūdų, aliejinių kultūrų ir pašarų segmento pardavimai buvo mažesni, nei tikėjomės (+1,2 proc., palyginti su ankstesniais metais, iki 214 mln. eurų). Teigiamai vertintina tai, kad bendrasis pelnas per metus padidėjo 21,2 mln. eurų – iki 27 mln. eurų, o tai lėmė didesnis bendrasis pelnas grūdų ir pašarų prekybos (+8,9 mln. eurų per metus) ir ūkininkams skirtų produktų ir paslaugų (+11,6 mln. eurų) srityse. Dėl to konsoliduotas EBITDA rodiklis per metus padidėjo 20,4 mln. eurų – iki 7,6 mln. eurų, tačiau trečdaliu atsiliko nuo mūsų įverčio (tam įtakos turėjo 2,7 mln. eurų vertės biologinio turto nurašymas Ūkininkavimo segmente).

Vis dar siekiama užbaigti metus gerais rezultatais

Grupė nesitiki reikšmingai nukrypti nuo planuoto 70–80 mln. eurų EBITDA intervalo per visus metus. Ketvirtasis fiskalinis ketvirtis yra svarbus laikotarpis ūkininkams perkant trąšas ir sėklas, o tai gali padidinti Produktų ir paslaugų ūkininkams segmento, kurio rezultatai prieš metus buvo gana kuklūs, paklausą.

Be to, tai sezoniškai stiprus laikotarpis paukštienos sektoriuje. Galiausiai, paskutinis fiskalinis ketvirtis yra būtent tas laikotarpis, kai Grupė įvertina savo būsimo derliaus vertę, dėl to gali atsirasti buhalterinis pelnas. Apskritai, teigiame, kad „Akola Group“ vis dar yra pakeliui į gerą metų rezultatą.

Pakartojama rekomendacija „Pirkti“ 

Palaikome savo 2023–2024 m. konsoliduotos 1 720 mln. eurų apyvartos įvertį, tačiau konsoliduotą EBITDA rodiklį mažiname 5 proc. – iki 68 mln. eurų, daugiausia dėl šiek tiek mažesnio bendrojo pelno Ūkininkavimo segmente. Ilgesnio laikotarpio įverčiai beveik nesikeičia, t. y. konsoliduotas EBITDA rodiklis svyruos apie 80 mln. eurų arba atitiks Grupės planuojamą 70–90 mln. eurų intervalą. Mūsų tikslinė kaina yra 1,40 euro ir vertina Grupę 8,3x 2023–2024 m. prognozuojamo koreguoto EBITDA. Pakartojame rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijų analizė, paskelbta 2024 m. gegužės 29 d. 8.25 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijų analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje
 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.