„Apranga“: atitiko lūkesčius

„Apranga“: atitiko lūkesčius
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas

Tiesiai į taikinį

Pirmąjį ketvirtį „Aprangos" pardavimai per metus išaugo 11,9 proc. – iki 61,2 mln. eurų. Prie to tikriausiai prisidėjo vasario mėnesį vykusi intensyvi išpardavimo kampanija ir gana normalūs orai. Tuo pačiu Grupės bendroji marža per metus sumažėjo 0,7 procentinio punkto – iki 41,6 proc., nuo praėjusio ketvirčio ir toliau judėdama neigiama linkme (-1,7 procentinio punkto). Tam daugiausia įtakos turėjo aktyvesnės pardavimų skatinimo akcijos per šį laikotarpį. EBITDA per metus išaugo tik 4 proc. – iki 6,4 mln. eurų, o grynasis pelnas per metus sumažėjo 8,8 proc. – iki 1,1 mln. eurų, ir atitiko mūsų lūkesčius.

Daug žadanti perspektyva

Manome, kad bendrojo pelningumo pablogėjimas I ketvirtį buvo tik kluptelėjimas nuo palyginti aukšto lygio, todėl perspektyvos ir toliau išlieka šviesios. Tai patvirtina pagrindinė „Aprangos“ partnerė „Inditex“, kuri 2024 m. tikisi stabilios bendrosios maržos (+/- 50 bazinių punktų), palyginti su stulbinančia 57,8 proc. marža 2023 m., kuri buvo aukščiausias rodiklis nuo 2015 finansinių metų. Galiausiai tikimės, kad stabiliai gerėjanti makroekonominė aplinka suteiks naują postūmį.

Teisingai įvertinta 

2024 m. pardavimus padidiname 2 proc. – iki 280 mln. eurų, o tai reiškia maždaug 4 proc. augimą palyginti su 2023 m. Mūsų prognozuojami 2024 m. pardavimai tik 3 proc. atsilieka nuo Grupės planuojamų 289 mln. eurų (be PVM) pardavimų. Tuo pat metu išlaikome 40 mln. eurų EBITDA ir 16 mln. eurų grynojo pelno rodiklių prognozes. Paliekame 3,0 eurų tikslinę kainą, kuri vertina „Apranga“ bendrovę 5,2x 2024 m. prognozuojamo EBITDA ir 10,2x grynojo pelno. Pakartojame savo „Neutralią“ rekomendaciją.  

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. balandžio 28 d. 09.59 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.