„Infortar“: naujas šerifas

„Infortar“: naujas šerifas
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-03-21

Spartus augimas

„Infortar“ IV ketvirčio EBITDA, palyginti su ankstesniais metais, išaugo 3,7x - iki 37,4 mln. eurų ir 34,5 proc. viršijo mūsų  įvertį, nes gerokai padidėjo energijos pardavimų apimtys (+2,4 TWh per metus). Svarbu ir tai, kad „Eesti Gaas“ per metus sugebėjo padidinti savo rinkos dalį bendroje Baltijos šalių ir Suomijos rinkoje ir taip pasiekė rekordinius metinius rezultatus.

Išskirtinės vertės sukūrimas

Mūsų skaičiavimais 2023 m. bendrovė pasiekė 20,9 proc. normalizuotą nuosavo kapitalo grąžą (pakoreguotą atsižvelgiant į neigiamą „Gaso“ prestižą (angl. badwill) ir perkainojimus) ir 2,2 eurų  laisvojo pinigų srauto vienai akcijai, kartu išlaikydama gerą finansinę būklę, kai skolos ir turto santykis yra tik 30 proc. Mūsų skaičiavimais, 2024 m. nuosavo kapitalo buhalterinės vertės padidėjimas sieks apie 6,5 proc., o 2025-2026 m. nuosavo kapitalo buhalterinė vertė išaugs beveik 10 proc. Mūsų vertinimu, vidutinė bendra akcininkų grąža 2024-2026 m. yra beveik 15 proc., o tai daugiau ar mažiau atitinka numatomą bendrovės nuosavo kapitalo grąža šiuo laikotarpiu.

Rekomendacija – „Pirkti“ 

2024 m. EBITDA padidinome 3,7 proc. - iki 148,7 mln. eurų, atsižvelgdami į padidėjusią energijos pardavimų apimtį. Tiek pat pakoreguotas ir mūsų ilgesnio laikotarpio EBITDA. Palaikome tikslinę kainą - 40 eurų už akciją, kuri vertina bendrovę 7,5x 2024 m. grynojo pelno ir 1x akcijos buhalterinės vertės (palyginus su 14 proc. normalizuota nuosavo kapitalo grąža). Dabartinė akcijos kaina reiškia, kad 2023 m. dividendų pajamingumas bus apie 8,7 proc. (3 eurai už akciją). Pakartojame savo rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijų analizė, paskelbta 2024 m. kovo 19 d. 10.54 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijų analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.