„Infortar“: patyręs investuotojas

„Infortar“: patyręs investuotojas
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-02-15

Gebėjimas generuoti solidžią grąžą

1997 m. įsteigtas „Infortar“ iš pradžių daugiausia dėmesio skyrė tik „Tallink“, tačiau nuo 2004 m. Grupė susidomėjo investicijomis į nekilnojamąjį turtą. 2016 m. ji įžengė į energetikos sektorių įsigydama „Eesti Gaas“. 2023 m. „Infortar“ įsigijo „GASO“ – vienintelį dujų skirstymo sistemos operatorių Latvijoje. Mūsų nuomone, kiekvienas iš pagrindinių Grupės verslų pasižymi aiškiu konkurenciniu pranašumu. Manome, kad į „Infortar“ reikėtų žiūrėti atsižvelgiant į Grupės gebėjimą generuoti solidžią nuosavo kapitalo grąžą, kuri, mūsų vertinimu, siekia apie 13 proc.

Galimybė prisijungti

„Infortar“ priklausančios įmonės įrodė savo pranašumą krizių metu ir turi apčiuopiamą augimo potencialą. Į energetikos ir nekilnojamojo turto projektus 2023-2025 m. Grupė ketina investuoti 110 mln. eurų, kurie, kaip tikimės, duos rezultatų. „Infortar“ įtraukimas į Talino vertybinių popierių biržos sąrašus – tai galimybė investuotojams patekti į didžiausią Estijos investicinę bendrovę, kuri jau yra įrodžiusi, kad gali generuoti solidžią grąžą. Vieša prekyba Grupės akcijomis suteikia jai galimybę sparčiau augti tarptautiniu mastu, padidinti savo vertę ir rasti papildomų finansavimo galimybių.

Pradedame vertinimą su rekomendacija „pirkti“

Mūsų skaičiavimais, teisingas „Infortar“ kapitalizacijos vertinimas yra 826 mln. eurų. Mūsų apskaičiuota tikroji vertė vertina „Infortar“ 5,3x 2023 m. prognozuojamo grynojo pelno (P/E) ir 1x prognozuojamos buhalterinės vertės (P/B). 2024 m. prognozuojami teisingi daugikliai yra 7,5x (P/E) ir 0,9x (P/B). Mūsų nustatyti vertinimo rodikliai iš esmės atitinka daugiklius, kuriais investuotojai yra linkę vertinti į biržos sąrašus įtrauktas Baltijos šalių bendroves. Nustatome 40,0 EUR tikslinę kainą ir pradedame bendrovės vertinimą su rekomendacija „pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijų analizė, paskelbta 2024 m. vasario 13 d. 16.16 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijų analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.