„Infortar“: vis dar išlaiko lyderio poziciją

„Infortar“: vis dar išlaiko lyderio poziciją
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-08-19

Neatitiko prognozių

Antrojo ketvirčio grupės skelbiamas EBITDA sumažėjo 95,6 proc., palyginti su ankstesniais metais, ir siekė vos 1,5 mln. eurų, daugiausia dėl gerokai sumažėjusio energetikos segmento EBITDA rodiklio (32,7 mln. eurų, palyginti su ankstesniais metais, iki -0,8 mln. eurų). Patikslintas EBITDA rodiklis sudarė 1,5 mln. eurų (18,6 mln. eurų per metus) ir vis dar buvo toli nuo mūsų prognozuojamo 21,9 mln. eurų EBITDA rodiklio. Tačiau daugiausia neigiamą poveikį siejame su apskaitos ypatumais, susijusiais su dujų pirkimu per šį laikotarpį ir tikimės, kad antrajame pusmetyje padėtis pasikeis.

Patogiai įsitvirtinę

2024 m. „Infortar" rezervavo 15 dujų laivų „Inkoo“ suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminale Suomijoje ir trijų dujų laivų pajėgumus Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminale Lietuvoje. Mūsų vertinimu, pagal rezervuotus pajėgumus šiais metais bus patiekta apie 17 TWh energijos. Taigi, mes jaučiamės ramūs dėl 2024 m. energijos pardavimo apimčių, kurios sudaro apie 17 TWh, t. y. numatome, kad pardavimai Baltijos šalyse išliks stabilūs, Lenkijoje pardavimai dar padidės, taip pat ir Suomijoje išliks augimo tendencija, nes gamtinių dujų vartojimas atsigauna ir „Infortar“ gerai įsitvirtino savo didžiausioje rinkoje.        

Įverčiai išlaikyti 

Palaikome 2024 m. mūsų skelbtą 149 mln. eurų EBITDA dydį (pakoreguotas EBITDA – 125 mln. eurų). Tikimės, kad antrąjį pusmetį „Infortar“ prekyba dujomis bus pelninga, todėl energetikos segmento EBITDA sieks 64 mln. eurų, palyginti su 73 mln. eurų pirmąjį pusmetį (2024 m. – 137 mln. eurų). Taip pat neskubame visiškai konsoliduoti „Tallink“ bendrovės, kurioje „Infortar“ padidino savo akcijų dalį nuo 46,76 proc. antrajame ketvirtyje iki 68,47 proc. trečiajame ketvirtyje. Tiesiog nusprendėme palaukti oficialių duomenų kitoje ataskaitoje. Palaikome dalių sumos vertinimu (SOTP) pagrįstą 45 eurų už akciją tikslinę kainą, kuri vertina Grupę 7,0 x 2024 m. EBITDA rodiklio ir 1,0 x akcijos buhalterinės vertės. Pakartojame savo rekomendaciją „Pirkti“.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijų analizė, paskelbta 2024 m. rugpjūčio 13 d. 15.36 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijų analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.