INVESTAVIMO AKADEMIJA | Investavimo pradžia – ką svarbu žinoti ir kokie yra pirmieji žingsniai?

2023-06-06


Praėjusią vasarą startavęs projektas „Investavimo akademija“, kuris apie investavimą pasakojo visiems paprastai ir suprantamai, šiemet vėl grįžta pas savo auditoriją. „Swedbank“ atliktas finansinės sveikatos indekso tyrimas atskleidžia, kad lietuvių turimos finansinio raštingumo žinios yra geresnės nei praktiniai įgūdžiai. Vadinasi, žinių apie investavimą – vis dar trūksta, o ypač stinga realių pavyzdžių ir įkvėpimo.

Šiemet atsinaujina ne tik pati „Investavimo akademija“ laida, bet ir vedėjų komanda. Svarbiausias ekonomines ir finansines naujienas žiūrovams pristatys žurnalistas Ignas Krupavičius, įžvalgomis dalinsis ekonomistas, „Milvas” fondų valdytojas Tautvydas Marčiulaitis ir „Swedbank” Finansų instituto ekspertė Justina Bagdanavičiūtė.

Svarbi laidos dalis – ir žiūrovai, kurie ekspertams gali užduoti savo klausimus. Pirmoje laidoje daugiausiai bus kalbama apie investavimo pradžią:

  • nuo kokio amžiaus galima investuoti;
  • kokią sumą pasirinkti kas mėnesį;
  • kas yra vertybinių popierių sąskaita;
  • kaip galima kaupti vaikų ateičiai?

Šįkart į žiūrovų klausimus taip pat atsakinėja Marius Ignotas, „Swedbank” Finansų rinkų tarnybos vadovas.

Pirmoje laidoje startuoja ir investavimo eksperimentas, kurio metu laidos vedėja Justina kartu su finansų ekspertu T. Marčiulaičiu iš viso per projekto laiką investuos 1000 eurų. Kokie yra pirmieji žingsniai, pradedant investuoti, galite patys pamatyti šioje laidoje. Visa laidoje pateikiama informacija yra edukacinio pobūdžio ir negali būti traktuojama kaip asmeninės investavimo rekomandacijos.

Laida jūsų dėmesiui – kas antrą savaitę.

Apie Justinos investavimo eksperimentą galite skaityti čia.

Daugiau apie investavimą rasite „Swedbank“ tinklaraštyje, skiltyje „Investavimas“.

Pradėti savo investavimo kelionę galite paspaudę čia.

Užsiprenumeravę „Swedbank“ Lietuvoje video kanalą, gausite pranešimus apie visas naujausias laidas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.