INVESTAVIMO AKADEMIJA | Investuojame: kokias – vertės ar augimo – akcijas pasirinkti?

2023-08-02

Penktojoje „Investavimo akademijos“ laidoje tęsiame temą apie investicijas į akcijas. Šįkart jūsų laukia pažintis su kita akcijų rūšimi – augimo akcijomis. Tokio tipo investicijos yra susijusios su jaunų, dažnai išskirtinius produktus siūlančių ir sparčiai augančių įmonių vertybiniais popieriais. Šių akcijų patrauklumas yra labiau pagrįstas dideliu ateities potencialu, o ne ilgamečiais rezultatais. Šioje laidoje taip pat susipažinsite ir su Baltijos šalių biržos ypatumais. Kokie jie – sužinosite paskutinėje laidos dalyje.
 


Žiūrovų pamėgtos rubrikos „Klausiat? Atsakom!“ ekspertai šioje laidoje išsamiai atsakys, kuo augimo akcijos skiriasi nuo vertės, kuria investavimo kryptimi eiti pradedantiesiems investuotojams ir kokias rizikas reikėtų įvertinti investuojant į jaunų įmonių vertybinius popierius. 

Kaip visada, į rūpimus žiūrovų klausimus atsakys „Milvas“ fondų valdytojas Tautvydas Marčiulaitis ir prie jo prisijungęs „Swedbank“ Investavimo produktų srities vadovas Donatas Šetikas.

Svarbiausias finansų rinkų naujienas tradiciškai aptars žurnalistas Ignas Krupavičius. Nuotaikos rinkose šiuo metu yra gan pozityvios, o investuotojai išlieka itin optimistiški. Labiausiai pastaruoju metu išsiskyrė įmonių finansinių rezultatų už antrą ketvirtį skelbimo startas. Įmonių rezultatai – nevienareikšmiai ir itin priklauso nuo sektoriaus, kuriame veikia įmonė.

Justinos eksperimentas tęsiasi ir skaičiuoja jau devintą savaitę. Per šį laiką finansų rinkos buvo gana ramios, tad ir Justinos investicinis krepšelis išliko stabilus. Su Tautvydo patarimais ir susipažinusi su Baltijos šalių biržos ypatumais, Justina investuoja ir toliau. Kaip seksis Justinai investavus į kiek rizikingesnes augimo akcijas ir kurią įmonę ji pasirinks šįkart? Visa tai ir dar daugiau pamatysite laidoje.

Visa laidoje pateikiama informacija yra edukacinio pobūdžio ir negali būti traktuojama kaip asmeninės investavimo rekomendacijos.

Audio versija:


 

Apie Justinos investavimo eksperimentą galite skaityti čia.

Daugiau apie investavimą rasite „Swedbank“ tinklaraštyje.

Pradėti savo investavimo kelionę galite paspaudę čia.

Užsiprenumeravę „Swedbank“ Lietuvoje video kanalą, gausite pranešimus apie visas naujausias laidas.

 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.