INVESTAVIMO AKADEMIJA | NT fondai: susipažįstame ir išmėginame praktiškai

2023-08-16

Šeštoje „Investavimo akademija“ laidoje išbandysime investavimą į nekilnojamojo turto (NT) fondus. Pasak ekspertų, ši priemonė tinka tiems, kurie nori investuoti į nekilnojamąjį turtą, bet neturi tokių didelių sumų, kokių reikėtų įsigyjant fizinį objektą. Taigi šioje laidoje susipažinsite su NT fondais ir išgirsite:

  • Kaip veikia NT fondai ir kaip jie uždirba pinigus?
  • Ar jie tinkami pirmajai investicijai?
  • Kaip šie fondai reaguoja į finansų rinkų pokyčius, palūkanų kilimą, infliaciją?


Tai tik dalis klausimų, į kuriuos žiūrovams atsakys „Milvas” fondų valdytojas Tautvydas Marčiulaitis ir „Swedbank” Finansinio turto valdymo srities vadovas Edgaras Mickus. 

Laidoje tradiciškai papasakosime, kas naujo ir įdomaus įvyko finansų pasaulyje. Svarbiausias naujienas pristato žurnalistas Ignas Krupavičius. Šįkart dėmesio centre – ir didžiųjų pasaulio įmonių pirmojo pusmečio veiklos rezultatai, ir „Fitch” reitingų agentūros sprendimas sumažinti Jungtinių Amerikos Valstijų kredito reitingą.

Taip pat – investavimo eksperimentas, kuris jau persirito į antrąją pusę ir yra kaip niekada gausus. Laidos vedėja Justina Bagdanavičiūtė išbandys net dvi naujas, skirtingas priemones ir joms skirs po 100 eurų. Viena iš jų – konkretus pasirinktas nekilnojamojo turto fondas, o kita – Vyriausybės taupymo lakštai, kurių platinimas kaip tik šiuo metu vyksta.

Visa laidoje pateikiama informacija yra edukacinio pobūdžio ir negali būti traktuojama kaip asmeninės investavimo rekomendacijos.

Audio versija: 

Apie Justinos investavimo eksperimentą galite skaityti čia.

Daugiau apie investavimą rasite „Swedbank“ tinklaraštyje.

Pradėti savo investavimo kelionę galite čia

Užsiprenumeravę „Swedbank“ Lietuvoje video kanalą, gausite pranešimus apie visas naujausias laidas. 

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.