„Merko Ehitus“: išlaukti kol baigsis nuosmukis

„Merko Ehitus“: išlaukti kol baigsis nuosmukis
Andrej Rodionov, CFA, Baltijos šalių akcijų tyrimų srities vadovas
2024-06-10

Neblogi rezultatai

Pirmąjį ketvirtį „Merko“ konsoliduoti par davimai per metus išaugo 7,2 proc. (iki 81,2 mln. eurų), tam įtakos turėjo dėl sėkmingo persiorientavimo apčiuopiamai padidėjusios statybos paslaugų pajamos (+38 proc. – iki 68 mln. eurų). Tuo pat metu pirmojo ketvirčio EBITDA siekė 4,9 mln. eurų (-24,1 proc. per metus) ir 4,5 proc. atsiliko nuo mūsų 5,1 mln. eurų įverčio, daugiausia dėl mažesnio nei tikėtasi NT plėtros segmento pelningumo. Tačiau mes nematome didelių problemų, nes manome, kad „Merko“ yra bene geriausiai pasirengusi Estijos statybų bendrovė, kuri palyginti nesunkiai įveiks bendrą nuosmukį.

Didelis portfelis padeda

Pažymime, kad 2023 m. Estijos vidaus rinkoje statybos apimtys sumažėjo 7 proc., tuo tarpu Estijos statybos įmonių, veikiančių užsienyje, statybos apimtys išaugo 18 proc. (Estijos statistikos departamento duomenys). Neatsitiktinai Lietuva buvo didžiausia „Merko“ bendrovės rinka pagal pardavimus pirmąjį ketvirtį (59 proc.). Akivaizdu, kad įmonėms, kurios savo veiklą išplėtę į užsienio rinkas, sekasi geriau, tą galima pasakyti ir apie didžiausią nuosavą kapitalą Baltijos šalyse turinčią statybos bendrovę „Merko“.

Rinkos vertinimas yra teisingas

Mūsų 2024 m. pardavimų įvertis mažai pakito – 425 mln. eurų (-10 proc. per metus), nes tikimės, kad statybos paslaugų pajamos per metus išaugs 17,1 proc. – iki 349,2 mln. eurų, iš dalies kompensuodamos NT plėtros pardavimų kritimą. Mūsų grynojo pelno įverčiai taip pat kinta nežymiai (25,2–28,8 mln. eurų 2024–2025 m.). Mes didiname savo tikslinę kainą iki 17 eurų (16,5 eurų), o tai reiškia, kad „Merko“ akcijos vertinamos 1,4x 2024 m. prognozuojamos akcijos buhalterinės vertės (P/B), palyginus su prognozuojama 2024 m. 11,8 proc. nuosavo kapitalo grąža. Dabartinė akcijos kaina reiškia, kad prognozuojamas 2024 m. dividendų pajamingumas yra 5,7 proc. (1,0 euras už akciją). Kadangi dabartinė rinkos vertė mums atrodo teisinga, pakartojame „Neutralią“ rekomendaciją.

Šiame straipsnyje pateiktą rekomendaciją ir tikslinę kainą grindžia akcijos analizė, paskelbta 2024 m. gegužės 27 d. 15.08 val. Tačiau tai gali būti ne paskutinė paskelbta akcijos analizė. Naujausios akcijų rekomendacijos ir tikslinės kainos yra prieinamos tik „Swedbank“ mokamos analizės klientams.

Visą informaciją apie šiame įraše pateiktą rekomendaciją rasite prisegtuke žemiau.

Naujausias „Swedbank“ Baltijos vertybinių popierių biržoje kotiruojamų bendrovių analizes galite rasti interneto banke, investavimo naujienų ir tyrimų skiltyje

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.