Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalga

2024-02-27

Bendradarbiaudami su „Kepler Cheuvreux“ analitikais kas dvi savaites skelbiame Skandinavijos akcijų rinkų apžvalgą. Apžvalgoje rasite 5-10 svarbiausių naujienų bei Skandinavijos įmonių analizę su investicijų rekomendacijų sąrašu ir ateinančios savaitės investuotojų kalendoriumi. 

Bendradarbiavimas su viena iš pirmaujančių Europos analizės bendrovių „Kepler Cheuvreux“ sukuria unikalią galimybę pasiūlyti investuotojams aukščiausio lygio įžvalgas apie didžiausių Skandinavijos biržos bendrovių rezultatus. 

Šios savaitės akcijų rinkos apžvalgoje:

  • „Citycon“: turto nurašymai didina riziką
  • „Equinor“: tikime didele Azijos SGD paklausa
  • „GN Store Nord“: tikimės rinkos atsigavimo
  • SAAB“: „Superciklas“
  • „Wallenius Wilhelmsen“: pasiekė piką

Svarbiausios naujienos

„Equinor“: tikime didele Azijos SGD paklausa

Akcijos nuo metų pradžios atpigo apie 17 proc., nes investuotojai vis labiau neigiamai vertina Europos gamtinių dujų kainų perspektyvą, o JAV jūros vėjo jėgainių pelningumu abejoja. „Lengviausia“ būtų buvę sumažinti mūsų ilgalaikę Europos gamtinių dujų kainos prognozę nuo maždaug 10 JAV dolerių už tūkstantį kubinių pėdų iki 4–6 JAV dolerių už tūkstantį kubinių pėdų. Mes to nedarysime, nes didelė Azijos SGD paklausa absorbuos didžiulę naujų SGD pajėgumų bangą, kuri prasidės 2026-2028 m. (JAV ir Kataras). „Pirkti“, tikslinė kaina sumažinta nuo 375 iki 355 NOK.

Equinor

 

 

 

 

 

 

 

 

SAAB: „Superciklas“

„SAAB“ yra puikioje pozicijoje pasinaudoti dabartiniu gynybos „superciklu“ ir Švedijos sprendimu padidinti vidaus išlaidas gynybai iki 2 proc. nuo BVP, todėl mes didiname „SAAB“ įverčius link didesnio grupės augimo tikslo 2024 m. pabaigoje (12-16 proc. organinių pardavimų augimas). Mūsų tikslinė kaina, pagrįsta diskontuotais pinigų srautais, padidinta nuo 755 iki 850 SEK. Tačiau, mūsų nuomone, nuo gruodžio mėnesio pasiektas puikus +46 proc. akcijų kainos augimas dabar teisingai atspindi perspektyvas ir išlygina rizikos ir grąžos santykį. Rekomendacija iš „Pirkti“ pakeista į „Neutralią“.

SAAB

 

 

 

 

 

 

 

 

Visą Skandinavijos šalių akcijų rinkų apžvalgą rasite čia.

Išsamiai susipažinkite su teisine informacija dokumento pabaigoje.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.